EVILIZERS - Solar Quake

Solar Quake

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Som Judas Priest, bare dårligere

Kan du huske det der band, som I delte øvelokale med engang? Det der, hvor forsangeren mente, at han lød lidt ligesom Rob Halford – men bestemt ikke gjorde det? Og hvor et af de andre medlemmer insisterede på at growle på de mærkeligste tidspunkter? Jeg har fundet dem. De hedder Evilizers nu, bor i Italien og spiller en slags thrashet heavy.

Earth Die Screaming…?

Lad det være sagt med det samme: Du behøver ikke at høre Evilizers’ andet album, Solar Quake. Ved siden af deres gesjæft med at skrive sange i eget navn har de også bandet Priest Killers, hvor de spiller covers af Judas Priest, og det er da også hos Halford og co., at gutterne i Evilizers har fundet det meste af deres inspiration, pyntet med lidt Megadeth. Allerede fra første nummer er det dog tydeligt, at de slet ikke når op på forbilledernes højde. For trods en – i hvert fald til tider – habil musikalsk indsats så ender det hele i en småslatten omgang.

Nogle af teksterne er decideret vrøvl, andre er bare fyldt med klichéer. Værst bliver det i nummeret ”Earth Die Screaming”. En værre gang miskmask af riffs, temposkift og ikke mindst det rædderlige omkvæd, hvor “Earth Die Screaming” bare bliver snøvlet igen og igen. Faktisk bliver jeg lidt i tvivl om, om Evilizers egentlig mener det her alvorligt, eller om det er en slags “for sjov” som fx Steel Panther. I så fald er joken ikke sjov. Lad os tage nummeret ”Ghost” som eksempel. Den growlede vokal lyder mest af alt som et forkølet Cookie Monster, mens den clean vokal ikke helt kan følge med. På musikfronten snubler guitaristen over egne ben i soloerne, og nummeret kan i det hele taget ikke beslutte sig for, om det skal være lidt punket, full-on heavy eller lidt ska-agtigt a la Sublime. Det er, for nu at sige det mildt, ud over det hele. 

Men det mest skuffende ved Solar Quake er nok, at Evilizers ikke formår at stå på egne ben, men i stedet insisterer på at lyde som en Bilka-kopi af deres forbilleder. De er tydeligvis en gruppe habile musikere, og Fabio Attacco kunne egentlig være en habil forsanger, hvis han ikke hele tiden forsøgte at synge lige en tak højere, end hans stemme kan bære. Hvis de i stedet prøvede at arbejde med de værktøjer, de har, så var det i det mindste ærligt. Det her virker mest af alt som et forsøg på at lave en plade, der kan give dem tjansen som opvarmning for Judas Priest. Og så ender det med, at Solar Quake bliver det værste, en metalplade kan være: Den bliver ligegyldig.

Tilbage til covernumrene

Når al galden har fortaget sig, så skal det siges, at de glade italienske gutter i Evilizers egentlig ikke er decideret dårlige. De spiller habilt, og forsanger Fabio Attacco kan egentlig godt synge. Han kan bare ikke ramme de sange, som han og bandet har skrevet til Solar Quake, og derfor bliver det hele en lidt slatten gang sammenkog, som er lavet bedre mange gange før. I den her forfatning skulle Evilizers nok bare holde sig til de der covernumre.

Tracklist

 1. Solar quake
 2. U.T.B
 3. Call Of Doom
 4. Chaos Control
 5. Earth die screaming
 6. Shiver of the fate
 7. Terror dream
 8. Disobey the pain
 9. Holy shit
 10. Time to be ourselves
 11. Ghost