Circus Maximus - Nine

Nine

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 2 stemmer.

Hvem siger, at al musik, der kommer fra Norge partout skal være black metal? Olso-bandet Circus Maximus har nemlig specialiseret sig i progressiv melodisk metal, og det er slet ikke så ringe endda.

Bandets tredje album, der måske lidt misvisende hedder Nine, har været længe undervejs - hele fem år faktisk - men det har bestemt været værd at vente på. Circus Maximus byder på musik, der ligger et sted mellem metal og melodisk hard rock. Til tider er numrene på skiven ret tunge og byder på groovy riffs med masser af riv i, men dette modspilles effektivt af melodiske elementer og en tilgang, der næsten ligger op ad noget AOR nu og da. Ikke blot er Michael Eriksens vokal i sig selv ekstremt melodisk (faktisk skulle jeg lige vænne mig til hans sangtype, da den til tider er mere blød og afdæmpet, end man nok er vant til i metalmusik), men Circus Maximus gør også brug af melodiske keyboards og stille mellemstykker.

Som hører sig til i progressiv metal, så er der masser af finurligheder at høre på skiven i form af skæve taktarter, syrede keyboards og dynamiske sanstrukturer, der også er ganske komplekse. Der leges også med forskellige genrer (så fald ikke ned fra din stol, når der pludeslig dukker et brutalt blastbeat op i "Burn After Reading"). Dette lyder måske som noget, der er lidt for viderekommende, men, selvom musikken er sofistikeret og progressiv, så hører Nine stadig til den lidt mere tilgængelige af slagsen, så jeg tror bestemt, at de fleste rock- og metalfans sagtens kan følge med.

Fans af progressiv metal bør bestemt give Circus Maximus' Nine et lyt.

Få en fosmag på albummet og hør bandets egne meninger i denne album teaser:

Tracklist

  1. Forging
  2. Architect of Fortune
  3. Namaste
  4. Game of Life
  5. Reach Within
  6. I Am
  7. Used
  8. The One
  9. Burn After Reading
  10. Last Goodbye