Charly Sahona  - Naked Thoughts From A Silent Chaos

Naked Thoughts From A Silent Chaos

· Udkom

Type:Album
Spilletid:39.05
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den franske guitarist Charly Sahona spiller normalt i bandet Venturia, som jeg ikke tidligere har hørt om. "Naked Thoughts from a Silent Chaos" er hans første soloalbum, hvor han så vidt jeg kan tyde af diverse information på nettet, har indspillet de fleste instrumenter og vokal selv. Musikken er en hel del mere avanceret, end det kitschede cover og den opstyltede albumtitel lover. Åbningsnummeret "Relieved" får mig skiftevis til at tænke på Conception, Kamelot i det energisk-catchy hjørne og en ordentlig skovlfuld stoner-rock, måske pga. den skramlede, rå produktion. "Raise the Shadow" tilføjer grunge-elementer til blandingen, mens "Away from Our Sins", "River of Lies" og "All that Can't Be Said" lyder som en mellemting mellem thrashet Symphony X og Muse - de to førstnævnte numre især pga. Sahonas vokal.

Der er en solid, energisk puls gennem det meste af albummet og også en god bund i de mere beskidte riffs. Jeg synes imidlertid ikke helt, at det lidt garage-agtige lydbillede passer særlig godt til musikken som helhed. Flere numre, f.eks. "Forgotten Past" minder mig så meget om den progressive powermetal, som f.eks. Pagan's Mind står for, at jeg instinktivt savner en mere flot, klar produktion. Der er generelt også for meget forvrængende effekt på Sahonas vokal efter min smag - måske er det for at skjule, at hans stemme i virkeligheden ikke er så stor igen, hvor gerne han end vil lyde som Matthew Bellamy. (Så slipper han bedre fra den Muse-agtige klaver-solo i førnævnte "Forgotten Past").

Men bortset fra at jeg i længden bliver lidt træt af skramlelyden og den begrænsede opfindsomhed i vokalfraseringerne og finder de to powerballadeforsøg "Living in a Dream is not Right" og "It Will Fly Away" lidt kedelige, er "Naked Thoughts from a Silent Chaos" en solid omgang rocket, guitarorienteret metal, der vidner om et stort musikalsk talent, jeg gerne holder øje med i de kommende år.