Broken Hope - Omen of Disease

Omen of Disease

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vildt voldsomt & Meget Monotont

Broken Hope have næsten efterladt mig uden håb om, at vi nogensinde skulle høre fra dem igen. Sidst vi hørte fra death metal bandet fra Chicago var i 1999 med albummet Grotesque Blessings. I de små femten år siden sidst har bandets originale forsanger Joe Ptacek mister livet, og bandet har undergået flere andre udskiftninger. Men nu er de her igen, og der er ingen grund til bekymring. Tekster og musik er stadig skrevet af guitarist Jeremy Wagner, og lad det bare være sagt med det samme. Alt er ved det gamle - hvis du altså mener at dét er en god ting. Broken Hope spiller death metal af den slags som rystede verden i halvfemserne. Du får 13 numre med growling death metal, og Broken Hope holder fast i det, som de er bedst til.

De to guitarister Jeremy Wagner og Chuck Wepfer er et solidt makkerpar, og der er en massere af bund i Shaun Glass på bas og Mike Miczek på trommer. Størst indtryk efterlader imidlertid Damian Leski, som afløser Joe Ptacek. Albummet er bedre produceret og tempoet er generelt højere end på debuten: Swamped in Gore, men vidste man ikke bedre skulle man tro, at det var den oprindelige besætning fra dengang i halvfemserne.

Det er fuldstændig umuligt at forstå hvad teksterne handler om, så voldsomt bliver der growlet. Men drengene har ellers meget på hjertet. Her er en kort smagsprøve på galskaben - og det kan man jo mene om hvad man vil: A sadistic spirit haunting holes, Paranormal cock penetrates souls, Disembodied wraith takes and makes resistant orifices yield.

Omen Of Disease er bandets sjette album, og det er 100% klassisk death metal, men det er ikke 100% klart hvorfor denne verden skal have et nyt album fra Broken Hope. Der er sket meget siden bandets velmagtsdage, og dette album tilføjer ikke noget nyt til genren.

Der er 36 minutters klassisk death metal for pengene, og for hardcore fans vil det være fantastisk. For mit vedkommende passede det til 7 km på en skovsti, og begge dele var en smule monotont at komme igennem.

Broken Hope er på tur i 2013 sammen med Deicide, Disgorge og Necronomicon.

Tracklist

 1. Septic Premonitions (Intro)
 2. Womb of Horrors
 3. Ghastly
 4. The Flesh Mechanic
 5. Rendered into Lard
 6. Omen of Disease
 7. The Docking Dead
 8. Give Me the Bottom Half
 9. Predacious Poltergeist
 10. Blood Gullet
 11. Carnage Genesis
 12. Choked Out and Castrated
 13. Incinerated (2013 Redux)