Benighted - Carnivore Sublime

Carnivore Sublime

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vildt voldsomt brutalt dødsmetal

Benighted er fransk deathmetal af den brutale slags. Bandet fra Saint-Étienne begyndte deres vanvidsfærd tilbage i 1998, og er nu aktuel med deres syvende album.
Endnu engang er gaspedalen trykket total i bund, og det er måske deres bedste album indtil videre.

De vildeste riffs kommer væltende i kaskader

Musikalsk er skabelonen tre - fire minutter lange numre med højfrekvent brug af blastbeat, og almindelig show-off af bandets tekniske fortræffeligheder i al almindelighed. Det er imponerende og voldsomt, og de vildeste riffs kommer væltende i kaskader.

Bandets vokal er Julien Truchan, som er en mester inden for sit felt. Han kan alt fra klassisk dødsmetalgrow til pig squeals, og ingen skal lære den mand noget om ekstrem stemmeføring. Udover growling og grynt fra grise, er der også sekvenser med kvinder og babyer som skriger. Det er et rent slagtehus.

Teksterne er en sammenblanding af både engelsk og fransk, men fat mod. Det er der ingen der bider mærke i, når først festen er i gang og musikken spiller. Teksterne tager voldsomt fat og "Slaughter / Suicide" er en gennemgang af det, som kaldes et udvidet selvmord. Handlingen hvor en far (sædvanligvis) slår hans nærmeste ihjel, før han selv begår selvmord. I dette tilfælde bliver akten så yderligere krydret med lidt nekrofili undervejs. Ja, Benighted har det lidt svært med kvinderne - bare sådan helt generelt.
Voldsomt og provokerende; Ja!.
Umodent og passé; Ja!

I'm not sure to know who I am anymore
The absence of hope makes me so empty
The undead part of me burns my needs
Unbearable urges gnaw my guts
I want to be inside you a last time
Don't care about the fucking sunset
Slaughter suicide

Cannibal Corpse har vel allerede pløjet den plovfure med tekster som f. eks: "She Was Asking For It " fra 1994?

En photoshoppet og fjern virkelighed

Et billede siger som bekendt mere end 1.000 ord, og coveret er et godt billede på albummet som en helhed.

En kvinde holder et spædbarn. Man kan se det ene bryst og der er blodstænk på den ene skulder. Billedet er tydeligvis photoshoppet, og langt fra autentisk og i relation til en vedkommende virkelighed. I et katolsk Frankrig er et nøgent kvindebryst muligvis en provokation. Men det er provokation for provokationens skyld, og klinger dermed også hult.

Samlet set er album forrygende, men også over-the-top. Fra et photoshoppet cover, til overproduceret indhold og tekster der er forfattet på drengeværelset... når lyset er slukket... og mor har sagt godnat.

Teknisk er bandet fremragende, vokalen er i særklasse og tempoet er vanvittigt. Fans af brutal dødsmetal vil mæske sig i dette udspil, og jeg er også rigtig godt underholdt. Men helt vedkommende, rigtig farligt og for alvor uhyggeligt bliver det desværre aldrig.

Koncerter

Bandet er på turné netop nu. Så der er god grund til at gemme kvinder og børn af vejen. Men indtil videre er der kun offentliggjort datoer for shows i hjemlandet, Frankrig.

Benighted - Experience Your Flesh (Official Video - HQ)

Tracklist

 1. X2Y
 2. Noise
 3. Experience Your Flesh
 4. Slaughter/Suicide
 5. Spit
 6. Defiled Purity
 7. Jekyll
 8. Collection Of Dead Portraits
 9. Carnivore Sublime
 10. Les Morsures De Cerbère
 11. June And The Laconic Solstice