Monster Magnet - Lille Vega - 20. januar 2014

Monster Magnet

Lille Vega, København V

Officiel vurdering: 7/10

Mens vinteren så småt var ved at indtage lille Danmark, så var det amerikanske stoner rock band Monster Magnet taget til landet for at skyde deres Last Patrol tour i gang. Bandet udgav i oktober 2013 albummet Last Patrol og i den anledning var Monster Magnet taget på en større europæisk tour. Med sig havde de taget det japanske doom/stoner band Church Of Misery. Spillestedet var lille Vega i København og jeg ankom for en gang skyld i god tid denne aften så fadøllen var klar da opvarmningen gik på scenen.

Church of Misery

Det japanske band trådte på scenen til en næsten helt fyldt sal, hvilket er sjælendt at se, når vi kun talte om et opvarmningsband, men det er bare så meget federe at opleve en livekoncert når der er mange mennesker omkring én. Om de fire japanere i Church of Misery regnede med en fyldt sal vides ikke, men de gav i hvert fald alt hvad de havde for at vi skulle få en på opleveren. Bandet spiller en sjov omgang metal, og jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal sammenligne dem med, for det var nok nærmest en blanding af syrerock og god gammeldags Pantera. Som min fotograf sagde efter koncerten så var det som at opleve Deep Purple med Phil Anselmo som forsanger. Bandet spillede i små 45 minutter og jeg må nok erkende at det i mine øjne var 15 minutter for længe. Selvom de gjorde det ganske godt så blev det hurtigt en smule ensformigt og til tider en smule for syret til min smag, men bandet gjorde hvad de skulle og fik varmet publikum godt op inden aftenens hovedband. Skulle man have lyst til selv at opleve dette band så kan det anbefales at møde op på Beta i København søndag den 20. april 2014 hvor bandet spiller som hovednavn.

7/10

Monster Magnet

Denne aftens koncert med Monster Magnet var ganske speciel for mig, for selvom jeg efterhånden har lyttet til bandet i over 20 år, ja så har det aldrig lykkes mig at opleve dem live. Så jeg var ganske spændt da bandet trådte frem på scenen. Jeg havde hørt en lille fugl synge om at de ville spille rigtig meget fra deres nyeste skive "Last Patrol", men bandet tog mig lidt med bukserne nede, for de spillede hele dette album fra start til slut. Selvom jeg syntes rigtig godt om albummet, ja så bliver en sådan koncert aldrig helt en topscorer. Især de mange ældre fans af bandet må have stået tilbage med en lidt kedelig smag i munden, for der kommer altid til at mangle lige det nummer man have håber på fra tidligere albums og samtidig forsvinder alt spænding fra setlisten. Bandet virkede ikke synderligt tændte og der manglede i den grad lidt gejst på scenen det var kun forsanger Dave Wyndorf der skinnede igennem denne aften. Man kan ikke komme uden om at han simpelthen er en fantastisk sanger og denne aften var han klart personen der holdt bandet oppe. Som koncerten skred frem blev publikum mere rastløse og der blev virkelig hentet mange øl i baren, heldigvis havde Monster Magnet et es i ærmet og som ekstra numre kom der endelig nogle af de sange som mange havde håbet på, især de sidste to numre i form af "Tractor" og "Space Lord" fik salen til at lette. Desværre var disse ekstra numre ikke nok til at redde helhedsindtrykket af koncerten, som led under at det bare ikke holder at spille hele albums til live koncerter. Koncerten kunne være blevet så meget bedre hvis de havde valgt at ryste posen lidt, men det er i sidste ende en smagssag for der var flere der forlod Lille Vega godt tilfredse med Monster Magnets performance denne aften. Så for at runde af så kan man sige at operationen lykkedes men patienten døde.

Sætliste

 1. I Live Behind the Clouds
 2. Last Patrol
 3. Three Kingfishers
 4. Paradise
 5. Hallelujah
 6. Mindless Ones
 7. The Duke of Supernature
 8. End of Time
 9. Stay Tuned
 10. Dopes to Infinity
 11. Look to Your Orb for the Warning
 12. Tractor
 13. Space Lord

Tilføj kommentar