At The Soundawn - Red Square - We Come In Waves

Red Square - We Come In Waves

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Hardcore
Spilletid:28:56
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

“Red Square: We Come in Waves" er den lange, mærkelige titel på italienske At the Soundawns første album på pladeselskabet LifeForce. Og musikken er da heller ikke sådan at rubricere i få ord. Musikkens lidt spinkle, æteriske, indierock-agtige lydbillede bringer mine associationer i retning af Radiohead og nyere The Gathering, mens de skiftevis lidt udflydende og aggressive, grænsende til det sludge- og metalcore-agtige kompositioner snarere peger i retning af f.eks. Neurosis, Isis og Transmission0. Den stemningsfulde brug af jazzet trompet på åbneren "Slight Variations" og "Phone Will" og lejlighedsvise diskrete samples undervejs på albummet giver musikken et ekstra krydderi, der understreger det personlige i At the Soundawns genreblanding. I enkelte guitarpassager, f.eks. på "Submerged" og "Rain Falls" kommer jeg også til at tænke på Manchester-bands som Amplifier og Oceansize, men dette er dog mere perifere associationer. Til gengæld er Tool-påvirkningen på et nummer som det afsluttende "Frames of You" ikke til at tage fejl af.

Vokalen blander en ekspressiv råbevokal, der ofte går lidt på tværs af den rytmiske struktur, med nydelige rene vokaler og vokalharmonier. Sidstnævnte er typisk lagt lidt lavere i mixet, hvorfor de giver numrene en sært spøgelsesagtig stemning. Råbevokalen er imidlertid det svageste punkt på "Red Square: We Come in Waves", for den er desværre meget ensformig og enerverende at høre på og tager en stor del af glæden ved et ellers ganske effektivt og rimelig originalt lille album.

Tænder man på nogle af de referencer, jeg har nævnt ovenfor, og eventuelt på smalle, stemningsmættede udgivelser som "Sattelite Bay" med Long Distance Calling, så bør man afgjort tjekke At the Soundawn ud. De har generelt et spændende, varieret og personligt udtryk, som, hvis ikke det lige var for den irriterende råbevokal, godt kunne fortjene et større publikum.

Tilføj kommentar