Endarken

CMF 2021 - Endarken

BETA2300, København S

CMF 2021 - Endarken

En travl aften

Næppe havde Troels Lehmann overstået sin tjans som festivalens konferencier på Betascenen, før han selv skulle svinge bassen sammen med sit nye band Endarken, der fik lov til at slutte festen af som det allersidste band på Beta. Endarken består af tidligere og nuværende medlemmer af så kendte navne som blandt andet Hatesphere og Billy Boy In Poison og spiller på debuten The Plague of Truth en medrivende omgang melodisk/teknisk dødsthrash. Spørgsmålet var, om ikke netop den slags kunne sætte gang i det forståeligt trætte CMF-publikum sent lørdag aften på festivalens næstsidste koncert.

Masser af energi og klicheer

Vi var ret begejstrede for The Plague of Truth her på Heavymetal.dk, og det var CMF’s publikum tilsyneladende også, for inden koncerten var der endnu en gang en pæn kø for at komme ind på BETA. Det var egentlig ret godt gået for et band, der spillede sin første koncert nogensinde, og som netop har udgivet sit første album bare en uge tidligere!

Gruppen lagde fra land med en fantastisk energi, og de blev på det niveau hele vejen igennem deres hårde, hurtige og aggressive sæt. Og det kan da godt være, alle at klichéerne, der blev fastlagt af thrash og dødsmetal i 80’erne, kom i brug, men det skete med både charme, overbevisning og et kæmpe musikalsk overskud. Samtidig var hele gruppens scenenærvær og entusiasme forbilledlig, og det gjorde, at man nemmere kunne se gennem fingrene med diverse tekniske vanskeligheder undervejs.  

Stærkt stod ”Da Stargo Tora” med bøllekor og det hele, mens ”Reawake the Wolves”, der satte tempoet bare en smule ned, viste, at Endarken kan andet end konstant at fræse derudad. ”Dead Swan Ballet” sluttede, øh, ballet af på fornemste vis. En yderst lovende debutkoncert, der viste, at her en gruppe, der nok skal gøre landets livescener usikre fremover!

7/10