Stormwind

Stormwind

Bandets sjette udspil går i en mere hård retning. Jeg fik mig en snak om alt fra Queen til at få tæsk af Dolph Lundgreen. Guitarist Thomas Wolf forklarede hvorfor Stormwind ikke er endnu et superband der rider på melodic metal bølgen.

heavymetal.dk (HM):
Hvor står I nu med udgivelsen af Jeres sjette album?

Thomas Wolf (TW):
Jeg vil mene at vi nu ligger oppe i toppen af den skandinaviske scene, pladen er mere rå end de forrige og vi har taget en mere traditionel drejning fra den sidste som var mere progget hvilket ikke er fremtiden for os. Men selvom vi spiller lidt hårdere på "Rising Symphony", vil jeg dog ikke mene at vi er et Power Metal band, vi er stadig et Melodic Metal band med stærke neo-klassiske indflydelser. Desuden vil jeg mene at vi nu har fundet vores sande identitet, plus at vores pladeselskab (Massacre) bakker 100% op om os.

HM:
Jeres stil er jo langtfra unik, er i ikke bange for at gå under i den endeløse masse af Stratovarius kloner?

TW:
Jo, men det ville jeg beskylde de mindre selskaber, som støvsuger scenen for alt hvad der kan stå halvvejs indenfor genren. Men heldigvis ser det nu ud til at de store labels som Nuclear Blast og Massacre tager over, ved kun at signe de bedre bands og give dem den støtte for at kunne komme langt frem. For os har det betydet at vi kan høres i radioen i Japan, og at vi er kommet på en masse samplere, så folk der ikke kender os har mulighed for det. Responsen vi har fået indtil nu har været fantastisk.

HM:
Siden du er den eneste guitarist i bandet, så tænkte jeg på om du ser dig selv som den typiske guitar Hero, i stil med Blackmore og Yngwie Malmsteen.

TW:
Alle kalder mig det, men jeg ser nu ikke mig selv på denne måde. Jeg vil hellere kalde mig selv for komponist, jeg vil hellere skrive store sange end at blære mig på guitaren. Desuden er jeg mere involveret i produktion og marketing, hvilket jeg føler er nødvendigt for at få bandet frem i søgelyset. Jeg ser også kun mig selv som band medlem, selvom jeg skriver og arrangerer alt musikken. Men de andre medlemmer i bandet er en ligeså stor del af Stormwind som mig selv.

HM:
En af de største overraskelser på pladen er jeres cover version af Queen's "White Man", som for mig ikke er et åbenlyst valg for et Melodic Metal band. Men den formår alligevel at blande sig perfekt ind i de resterende sange.

TW:
Det skyldes at vores forsanger Mr. Vikstrøm er kæmpe Queen fanatiker, desuden har mange af vores Japanske fans bedt os om at lave et. Det var vores intention at lave et cover af "Innuendo" fra '91, men så sagde alle at vi skulle tage et af de gamle numre. Og da "A Day At The Races" er et af mine yndlings albums, blev det i sidste ende til "White Man". Til først var jeg dog en smule nervøs. Men det hele endte jo ganske tilfredsstillende, en fed detalje ved sangen er at jeg har brugt den guitar som Brian May (Queen) selv har indspillet den med, hvilket giver den en hel speciel lyd.

HM:
Har Brian May været en stor indflydelse for dig?

TW:
Ja, han var nok den guitarist som fik mig til selv at ville spille guitar, og det at han stadigvæk er aktiv musiker gør ham bare endnu mere cool.

HM:
Hvordan kom du i kontakt med Thomas Vikstrøm (Sanger i Ex-Candlemass)?

TW:
Det kom sig af at jeg ville have et mere stabilt line up, derfor kontaktede jeg ham og efter et stykke tid blev vi gode venner. Det bedste ved at have Thomas med i bandet er at hans vokal er så alsidig at vi kan spille alt fra ballader til det mere hårde. Desuden er hans stemme meget unik, og vi derfor ikke lyder som alle andre bands i vores genre.

HM:
Jeres bonus track på CD'en er et lille klassisk guitar stykker der hedder "Venezia". Er der noget specielt forbundet med det stykke?

TW:
Jeg syntes det ville passe fedt ind på pladen, som er meget middelalder inspireret, og privat hører jeg en del flamenco musik og Bach.

HM:
I jeres info blad står der at du er Dolph Lundgren's sparringspartner, er manden metal fan?

TW:
Ikke rigtig, men vi mødes tit på vores rejser, og i Japan kalder de os "Den Svenske Action Man" og den "Svenske Metal Man". Men han er vist mere til andre genrer.

HM:
Han kunne ellers være en sej gæst på jeres plader, heheh. Tak for sludderen og held og lykke til Sweden Rock Festival!

TW:
Mange tak, Bjørn!

Tilføj kommentar