Interview med Tim Commerford - Prophets Of Rage

im Commerford - Prophets Of Rage

Et af Copenhells hovednavne var den amerikanske supergruppe Prophets of Rage, der som bekendt har medlemmer fra Public Enemy, Audioslave og Rage Against the Machine. Vi fik en snak med Tim Commerford omkring PoR, Christiania og chancen for en genforening med Zack de la Rocha.

I har et nyt album på vej, og jeres nyeste single, “Unfuck the World”, er ude. Hvad kan vi forvente af det nye album, og hvordan var det at lave et album som Prophets of Rage?
Det kunne ikke have gået mere smooth, end det gjorde. Vi er meget tilfredse med resultatet og synes, at vi virkelig har formået at fange og kreere det bedste fra alle de forskellige miljøer, vi hver især kommer fra. Det er et råt album, som repræsenterer der, hvor vi er nået til nu. Der er lidt Rage [Against the Machine] over det, men også lidt Public Enemy – det bedste fra begge verdener, så at sige. Jeg tror, at fans af de to bands virkelig vil synes om det. Vi er i hvert fald super tilfredse med resultatet og kan slet ikke vente til at dele det med jer alle.

Har det nye album et bestemt tema/emne, som du synes er specielt vigtigt at fremhæve?
Hmm... nej, ikke rigtigt. Det overordnede tema går som en rød tråd gennem hele albummet, og der er som sådan ikke noget, der er vigtigere end det andet. Titlen ”Unfuck the World” siger næsten det hele og hvad, det er for et budskab, vi prøver at komme ud med. Vi har altid været meget politiske – både i Rage Against the Machine og i Prophets of Rage – så det er naturligvis fællesnævneren. Som sagt er der ikke noget, der overruler det andet, for den verden, vi alle sammen lever i, er fucked på den politiske side, og dét er den røde tråd på det nye album. Vi må holde sammen. We are all in this shit together!

Tror du, jeres fans bare vil have Public Enemy- og Rage Against the Machine-medleys, eller er de begyndt at acceptere den nye PoR-stil?
Selvfølgelig er der mange, der kommer og forventer at høre hits fra begge bands, og dem spiller vi også med stor glæde. Det er en tid og noget musik, som vi stadig sætter stor pris på, så det er også på en måde en del af PoR. Men jeg synes helt klart, at folk har taget godt imod ”vores” musik, men selvfølgelig er responsen på vores gamle sange enorm.

Vil I med tiden sortere de gamle sange fra og give mere plads til de nye PoR-sange – måske endda skære de gamle helt ud af jeres sætliste?
Ja, altså det er helt sikkert planen, at når det nye album udkommer, vil vi naturligvis skære ned på de gamle sange og give mere plads til vores nye. Men helt væk kommer de ikke. Der vil helt sikkert stadig være plads til de ældre sange – i et mindre omfang.

Er der en chance for at se Zack på scenen med jer en dag?
Ha, det ved jeg ikke. Hvis det sker, så sørg for at være der, for dét ville være for sindssygt. 

Så det ville være okay med jer?
Absolut! Zack betyder meget for mig og er en af mine gode venner. Jeg synes, det ville være super fedt, hvis han en dag kom og sang et par af de gamle numre med os. Helt sikkert!

Når man tænker på dine bands og den musik, du laver, kommer man til at tænke på emner som vrede, politik osv. Med det i tankerne: Hvordan er det at være tilbage i Europa? 
Ja, vi kommer fra et land, som står i lort til halsen rent politisk, men det er ikke kun i USA. Det, der sker der, påvirker os alle sammen. Vi er i det her sammen, og det er helt sikkert rigtig dejligt at komme tilbage til Europa og føle støtten og sammenholdet, som vi oplever, hver gang vi er her. Jo længere væk man er fra den galning, som styrer vores land, jo bedre… Men det, der sker i USA, påvirker som sagt hele kloden.

Nu er du her på Copenhell. Hvad er dit indtryk af festivalen indtil videre – og af Danmark for den sags skyld?
Det er dejligt at være tilbage, og det er en fed festival. Jeg har ikke fået set så meget af den endnu... Mange interviews og alt det der, men jeg glæder mig til at stå på scenen og bare give den alt, hvad vi har. 
Han læner sig hen imod mig og knytter hånden. Og jeg kan sige dig én ting: Den får alt, hvad den kan trække! Det er ikke et show, man vil gå glip af.

Er der noget specielt, du forbinder med Danmark?
Hmm... Well. Det, jeg forbinder med Danmark, er den fantastiske modtagelse, vi altid har fået. Jeg har jo spillet her et par gange med Rage Against the Machine – helt fra starten af 90'erne – og har altid elsket at komme her og specielt at besøge et sted som Christiania.

Fedt! De fleste kunstnere, jeg snakker med, nævner altid Mercyful Fate.
Nej, jeg forbinder helt klar Danmark med Christiania. Fantastisk sted.

Hvad er næste skridt for PoR? Nogen planer om at komme tilbage til Europa? 
Helt sikkert. Nu skal vi ud at promovere det nye album, og jeg tænker bestemt, at planen er at følge det til dørs med en tour – også i Europa. Al fokus er på det nye album, og så ses vi måske derefter – hvem ved?
 

Tilføj kommentar