Interview med Sons of Texas

Sons of Texas Sons of Texas

Sydstatsrockerne Sons of Texas leverede et brag af en koncert i Amager Bio. Forud for mandagens festligheder fangede vi hele bandet til en hyggelig sludder om Pantera, Texas og deres igangværende turné med Seether. Læs med her.

Hey, drenge. Mange tak, fordi vi måtte forstyrre jer.
Tak, fordi I ville! Vi er Mike, Mark, Nick, Jes og Jon fra Sons of Texas, og vi er totalt klar til nogle spørgsmål.

Alletiders! Hvordan vil I beskrive Sons of Texas og jeres musik?
Tja, først og fremmest er vi et hard rock-band fra sydstaterne, nærmere betegnet Texas, men vi leger også med metal og blues.

Bandet har kun eksisteret i fire år, men I har allerede fået stor succes og turneret vidt omkring. Er I overrasket over, hvor hurtigt det går?
Ja, det er jo helt vildt! Vi havde aldrig forestillet os, at vi skulle spille i den her del af verden, og nu er det faktisk vores anden gang i Europa. Vi har jo kun én plade bag os – snart to. Det er som et eventyr. Vi er bare overvældede og nyder hvert et sekund.

I bliver konstant sammenlignet med Pantera – og det er ganske forståeligt. Synes I, at denne sammenligning er irriterende eller smigrende?
Det kan godt blive for meget nogle gange. Fans og kritikere siger de samme ting igen og igen, ha, ha. Vi vil allerhelst bare være Sons of Texas og bedømmes ud fra vores egne evner. På den anden side er vi også vildt begejstrede og glade for sammenligningen – Pantera er jo vores helte! Vi har set op til det band, siden vi var små drenge. Pantera er en af de bedste ting, der nogensinde er sket i vores hjemstat, og at blive smidt i samme kategori som de drenge er da fantastisk. Vi er virkelig beærede.

Det er ingen hemmelighed, at vi er meget inspireret af det band, og vi kan sagtens høre lighederne mellem os og dem. Men én ting er sikker: Vi kommer aldrig op på deres niveau! Det er helt umuligt – og helt okay. Vi vil som sagt bare være os selv. Der er meget mere blues i vores musik, den er mere melodisk og på sin vis mere dynamisk.

Javel. Hvem er I ellers inspireret af?
Vi har ret forskellige inspirationskilder hver især. Tre af os – Mark, Mike og Nick – spillede i et band sammen for mange år siden. Vi hyggede os med en masse covernumre af Mudvayne, og det har helt klart haft en indflydelse på den lyd, Sons of Texas har i dag. Marks sangstil og Mikes trommespil har mange Mudvayne-elementer. Vores guitarister er – som alle andre – store fans af Metallica. Det er jo næsten en kliché! De først mange guitarriffs, som Jon lærte, var fra Metallica, og det band er en stor årsag til, at vi overhovedet beskæftiger os med musik i dag.

Tror I, det er en fordel eller en ulempe at komme fra Texas, når man gerne vil bryde igennem til den store verden?
Tja, det er ikke til at sige. Umiddelbart har det ikke den store betydning; tingene sker bare. Det hele er jo blevet så nemt i dag med internet osv. Man smider bare sin musik online, og så kan hele verden lytte med. Vi bruger også selv Facebook, Instagram og alt det der, så vores materiale er ret tilgængeligt. De mange online-muligheder gør det nemt for alle slags musikere at dele deres musik med folket – uanset, hvor man kommer fra. I ’gamle dage’ var det faktisk et ret tæt marked i Texas. Der var mange bands, og konkurrencen var derfor hård. Man måtte kæmpe for at få sit navn frem. I dag er det en anden situation. Man kan få succes på mange måder; ved at være online eller spille musik på gaden. Det er ikke så vigtigt. Alle har en chance.

… Og nu står I her sammen med Seether! Hvordan kom den turné i stand?
Ha, ha! Ja, vi har heller ikke selv helt forstået det endnu. Vi tager imod alle de muligheder, der kommer til os, og denne gang var vi så heldige, at Seether-folkene kontaktede os. De ville rigtig gerne have os med på turné, og det er vi selvfølgelig helt vildt glade og taknemmelige for. Vores management har gjort et stort arbejde for at promovere os, og vi har arbejdet hårdt.

Texas er tydeligvis en stor del af bandets identitet. Hvad savner I mest fra hjemstavnen, når I er på turné?
Maden! Åh, Texas-barbecue! Vi har ikke noget imod maden herovre; den er fantastisk. Det er bare ikke det samme, som derhjemme. Det texanske køkken har en helt særlig smag med tex-mex og alt det der. Hov, vi skulle nok have nævnt vores familier før maden, ha, ha! Vi savner selvfølgelig vores kære; nogle af os er gift og har børn. Det er ret svært at balancere familie- og turnélivet. Når vi fokuserer på det ene, tilsidesætter vi det andet. Det går aldrig rigtigt helt op. Vi er hjemme i et stykke tid, men før eller siden savner vi livet på landevejen – og omvendt. Det er give and take.

Dette er jeres første tour i Danmark. Hvad er jeres førstehåndsindtryk af vores kære land?
Det er fedt! Vi har ikke haft så meget tid til at udforske Københavns gader endnu, men vi håber, vi kan nå at kigge os lidt omkring inden showstart. Spillestedet ser fantastisk ud, hotelværelset er fint, og de koncerter, vi har spillet indtil videre, er gået rigtig godt. Det tegner også rigtig godt for aftenens koncert. Vi glæder os allerede. Det eneste problem, vi er stødt på, er valutaen! Vi har tydeligvis ikke forberedt os godt nok, for vi er dukket op med old school kontanter i stedet for kreditkort. Vi skal veksle penge hele tiden. Det er ret besværligt med de mange lande, og ovenikøbet aner vi ikke en disse om de forskellige vekselkurser. Åh, mand, hvor har vi mange åndssvage mønter nu! Hvorfor har I også tyve forskellige mønter i Danmark? Vi har næsten ingen hjemme i Amerika. Udover det lille problem har det været helt fantastisk at være i Europa. Jeres øl er lækre, ha, ha!

Det er noget, vi kan herovre i Europa! Jeres andet album, Forged by Fortitude, udkommer d. 22. september. Hvordan er den plade i forhold til debuten Baptized in the Rio Grande?
Tja, stilen er den samme, men der er skruet op for alle parametre. De tunge passager er tungere, og de rockede er mere rockede. Vi har puttet lidt mere blues i denne gang og gjort os meget umage for at skabe en balanceret lyd – og så er der ingen ballader! Man kan godt sige, at pladen er andet kapitel i vores historie; den fortsætter, hvor Baptized in the Rio Grande slap. Der er helt klart ligheder mellem de to skiver, men Forged by Fortitude har mere af det hele. Vi er så stolte og glæder os til at se folks reaktioner. Vi har allerede smugkigget lidt på nogle anmeldelser, og det ser ganske fornuftigt ud. Bedømmelserne er rigtig gode, så det gør os bare endnu mere glade og stolte.

Turnéen slutter i oktober. Hvad er planen derefter?
Vi har gang i en masse spændende ting, men meget er ikke bekræftet endnu. Vi forventer at få svar inden for de næste par uger – så hold øje med vores hjemmeside og Facebook-side! Vi opdaterer jer hele tiden. Hvad angår turnéer, har vi allerede en masse planlagt. Det meste af 2018 bliver hårdt booket med spillejobs, og det er bare fedt.

Fantastisk! Er der noget, I gerne vil tilføje?
Sørg for at komme til vores shows – de er fulde af sjov og ballade! Vi hænger altid ud i merch-boden, efter vi har spillet, så kom og sig hej. Vi elsker at sludre med vores fans, og vi er meget taknemmelige for, at folk overhovedet gider. Kom og få en øl!

Tilføj kommentar