Interview med The Copenhell Family

Claus Kumara Claus Kumara

Escobar i Aarhus havde endnu en gang slået dørene op for det metalhungrende klientel, men havde i dagens anledning inviteret en helt speciel familie indenfor i deres hyggelige omgivelser.

Familien, jeg her snakker om, er The Copenhell Family. To ord vi alle kan relatere til, men hvad får man så, når man slår de to ting sammen, og hvad handler det egentlig om? Jeg fangede The Copenhell Familys stifter og to af dens medlemmer til en snak omkring det hele, og hvad der er så fedt ved at være en del af det.

Rasmus Kostending

Hvordan hørte du om The Copenhell Family?
Det var Claus Kumara, der introducerede det til mig ret tidligt i forløbet, da vi er venner over Facebook. Han opfordrede mig til at dele den med mine venner, og det gjorde jeg naturligvis, da det er et genialt initiativ!

Hvad er der fedt ved The Copenhell Family?
Hele intentionen omkring at hjælpe dem, der ikke har været der før og om at finde sammenhold i forhold til, hvem der elsker Copenhell, er mega fedt. Det sammenhold, man får på festivalen, er virkelig dejligt at bevare bagefter i en gruppe som The Copenhell Family.

Hvem drømmer du om at se på næste års Copenhell?
Den var satme svær! Men det må blive Crobot. Jeg så dem varme op for Black Label Society på Train, og det var en af de fedeste koncerter, jeg har set i lang tid. Det er virkelig nogle vilde rock 'n' roll-drenge, så det kunne jeg rigtig godt tænke mig.


Lasse Gustafson

Hvordan hørte du om The Copenhell Family?
Jeg blev inviteret, på Facebook, af en kammerat, som sagde, det var sådan et godt netværk, hvis folk ikke lige kendte hinanden på Copenhell. Og så blev jeg medlem og kom til at snakke godt med Claus Kumara, som er stifter af siden, og så har vi bevaret den gode kontakt derfra.

Hvad er der fedt ved The Copenhell Family?
Det fede ved det, det er, at når Copenhell ikke kører de tre dage, så kan man lave arrangementer, hvor man kan se hinanden bagefter, have et fedt netværk og bare decideret møde folk derinde, man eksempelvis kan mødes med til koncerter. Det er bare et rigtigt godt netværk for os, som godt kan lide metal.

 Hvem drømmer du om at se på næste års Copenhell?
Lamb Of God! Slut! Det vil simpelthen være overdrevet fantastisk!


Claus Kumara

Hvorfor startede du The Copenhell Family?
Jeg sad en aften i midten af marts og kiggede diverse metalsider på nettet igennem og faldt så over et opslag fra den her pige, som skulle af sted til COPENHELL for første gang,og ikke havde nogen at følges med, og fem minutter efter havde jeg faktisk lavet The Copenhell Familiy og delt den på enkelte metalsider, og så stak det helt af. Så det var ikke fordi, jeg havde siddet i flere uger og planlagt; jeg har bare ramt en nerve på ingen tid. 

Hvad er idéen med The Copenhell Family?
Hele idéen med The Copenhell Family taler nok lidt for sig selv; jeg har lavet denne side til Copenhell-folket! Mest af alt til de folk, som skal af sted for første gang og måske er alene og ikke kender nogen eller mangler nogen at følges med til COPENHELL. Men den er også åben for alle, som kan lide Copenhell - de har jo godt nok deres egen side, men den er ikke så nem at kommunikere indbyrdes på, og da jeg så fik et 'go' fra monsteret (COPENHELL) tog jeg det lige et par skridt videre med logo, egne T-shirts og The Copenhell Reunion den 11/02-17, hvor BÆST og LIVLØS kommer og spiller op til dans for os i Familien, alt sammen i fællesskabets navn, og da jeg gerne ville have siden var anderledes end andre på Facebook, hvor vi jo her faktisk har mulighed for at mødes to gange om året, så man ikke bare sidder og skriver med nogen tværs over landet, som man aldrig kommer til at møde. 

 Hvorfor syntes du det er vigtigt med en side som The Copenhell Family?
Jeg synes, det er vigtigt at have grupper som den slags for de "ensomme" metalheads, som nu sidder derude, og ja, som jeg har sagt før i et opslag i gruppen, kan det være svært (og til tider intimiderende) at sætte sig ned med et vildt fremmet menneske - og tanken om, at ethvert menneske er et isoleret individ, vil jeg gerne have fjernet. Vi har alle relationer, og her er den, vi jo alle deler herinde og som jo binder os alle sammen herinde: Glæden og kærligheden til COPENHELL - og mest af alt kærligheden til metal! En side som denne kan kun lade sig gøre med folk, som hører metal, da vi er så inkarneret en kerne. Der er intet, der er sekundært for os til en festival som COPENHELL; musik, fællesskab, mad, tøjet osv. spiller så stor en rolle. COPENHELL er, for nogen, det eneste sted, hvor de kan føle sig hjemme og ikke føler, de skal forsvare grunden til deres musiksmag, nemlig metal, selvom vi lever i det 21. århundrede. Nu ikke for at tale grimt om de andre festivaler i Danmark, men der er så mange festivaler, hvor folk bare kommer for at sætte et kryds i bogen og sige de har været der. Ikke til COPENHELL! 

 Hvad er det fede ved at have fundet på The Copenhell Family?
Det er, at folk bare har taget super godt imod det, og at der faktisk er folk, der har mødt og fundet nye venner/veninder via det her. Og de måske har fået en bedre festival, end de har haft sidste gang, da de ikke skal af sted alene mere. Jeg sidder bare på sidelinjen og kigger, det er dem, der er medlem, som faktisk gør alt arbejdet selv – og, som sagt, gør, at det kan fungere. Så de kan kun takke sig selv, ikke mig.

 Hvem drømmer du om at se på næste års Copenhell?
Lamb of God, selvfølgelig, da jeg var syg det år, de spillede på COPENHELL 2012, og ja, jeg ligger stadigvæk søvnløs over det! 

Tilføj kommentar