Tehom - The Merciless Light

The Merciless Light

· Udkom

Type:Album
Antal numre:7

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mørket breder sig fra hinsidan

Svenske Tehom var, inden jeg satte The Merciless Light i afspilleren, et helt og aldeles ukendt band for mig. Men et hurtigt tjek, og så kunne jeg konstatere, at bandet består af Master Motorsåg på vokal og Fredrik Helgesson (Anti-Fred-Rik), som jeg kender særdeles godt fra bandet Bestial Mockery, der gjorde sig udi beskidt black thrash. Så min forventning lå derhen af. Men dér blev jeg overrasket, for Tehom er væsentligt mere kontrolleret, end Bestial Mockery nogensinde var, og musikken er langt mere death metal-lydende. Man bliver mødt af en dyb, tung guitartone og riffs, der har lidt ’bisværm’ a la ældre svensk death metal over sig, men i et noget mere beskidt udtryk.

Det buldrer og brager…

… er egentlig en ganske god beskrivelse af Tehom, for her rykkes igennem på netop de parametre. Det er knasende mørkt og beskidt, det, der sendes af sted mod lytteren. Masser af fede mid-tempo riffs, lækre hurtige riffs, melodiske soloer og trommer, som bakker perfekt op – i og med, at der bare spilles efter riffene. Jo længere man kommer hen på pladen, og specielt i et nummer som ”Faith From Water”, dukker der mere black metal-inspiration op i form af atmosfæriske riffs og dele. I netop førnævnte nummer anvendes der også et fedt placeret kvindekor. Og disse dele fungerer helt perfekt – også fordi, Master Motorsåg her varierer sin vokal og bliver mere råbende og black metal-desperat som i Bestial Mockery-tiden.

Bestial death metal-lyseslukkere

Jo mere jeg hører skiven, jo mere får jeg den fornemmelse, at jeg sidder og hører ’Bestial Mockery Goes Death Metal’, og det er slet, slet ikke ringe! Faktisk synes jeg, at pladen fungerer fremragende fra start til slut. Her leveres ikke noget, der revolutionerer eller udforsker death metal-genrens forskelligheder; nej, her leveres bare death metal, som death metal bør lyde: atmosfærisk, mørk og brutal uden nogen form for lysglimt, musisk onani eller andre irriterende elementer! Det er fandme solidt, det her!

Tracklist

  1. Absorbed Into The Will Of The Great Destroyer
  2. The Smoldering Vessels
  3. Faith From Water
  4. Hearth Of Perdition
  5. With Patience And Faith
  6. Tehom Invocation
  7. Voices From The Darkside

Tilføj kommentar