Neal Morse - ?

?

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog rock, Rock
Spilletid:56:23
Antal numre:12

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Neal Morse; ikke ligefrem metal, men hold da op for en oplevelse denne skive byder på. For mange siger navnet Neal Morse dem ikke særligt meget, men han har tidligere været en del af Spock’s Beard og Transatlantic.

Dette album, hans tredje soloalbum, byder på en uforglemmelig musikalsk oplevelse, som går lige i hjertet. Hele albummet er bygget op som ét langt nummer, sammensat af 12 dele. Numrene kan høres hver for sig og rummer adskillige sektioner i sig selv, men den fulde effekt opnås først ved en sammenhængende gennemlytning.

Neal Morse har på dette album allieret sig med den legendariske trommeslager Mike Portnoy (Dream Theater) og massevis af andre gæstekunstnere. Formålet var, at hver kunster skulle sætte sit personlige præg på numrene og kan man lide Portnoy’s spillestil vil man på ingen måde blive skuffet over hans bidrag på denne plade.

Neal Morse’s nye album "?" er ideelt til afslapning, da det er følelsesmæssigt provokerende prog-rock. Dynamikken er lige så vekslende som det menneskelige sind og det må være en af grundene til den gode appel albummet har.

I hvert fald kan det hurtigt konkluderes, at Neal Morse er en grundig gennemlytning værd, hvis man trænger til lidt afveksling fra det evigt hårde metal. "?" er et mesterværk i særklasse, uden sidestykke. Klart en investering værd, hvis man er til eksperimentel prog-rock med masser af elementer af blues, jazz, klassisk og meget mere.

Kommentarer (2)

tlt

Indlæg: 66

Desværre, jeg trænger ikke

Desværre, jeg trænger ikke til forandring og så gu da slet ikke til prog rock.

Martin

Tidligere anmelder

Indlæg: 47

Jeg har ikke sagt, at du skal

Jeg har ikke sagt, at du skal høre pladen. Min pointe var blot, at hvis man en dag sidder og har lyst til at høre noget lidt mere afdæmpet og anderledes, er Neal Morse et godt valg, da det er en kunstnerisk plade uden sidestykke.