Monsterworks - Black Swan Annihilation

Black Swan Annihilation

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Monsterworks leger med genrerne på deres trettende album

Den sorte svanes død

Kvartetten har base i London og spiller en blanding af prog/death/filosofisk metal, men kald det bare heavy metal, for det er det som det hele i virkeligheden handler om, som bandet så fint selv udtaler. De har ret i det udsagn, men det er dog også helt rigtigt, at de leger med forskellige genrer og tilsætter dem deres eget præg. Der er vel og mærke noget for en hver smag. Bandet har været særdeles produktivt siden deres oprindelse i 1996 og Black Swan Annihilation er intet mindre end deres trettende studiealbum. Et imponerende bagkatalog, som fuldstændigt er gået forbi min næse, men det er et nyt bekendtskab, som jeg bifalder. For det er et spændende band og deres nye album har vækket min interesse.

Svanen kan brække din arm, men det klæder den ikke

Albummet starter ud med nummeret ”Immortalist”, et af de mere tunge numre som er at finde på dette hav af genremiks. Tunge guitarriffs, fulgt op af nogle dybe growls og en high pitched vokal. Den tunge guitar giver mig vibes fra Down, men med måde. Der sniger sig nogle små guitarsoloer ind i løbet af nummeret og andet lir. Det hele virker en anelse rodet, på en meget underlig måde. Det er som om der sker for meget. Det ændrer sig dog på nogle af de øvrige numre.

 På ”To Have Done What Must Be”, skrues der ned for vildskaben, og op for det progressive. Det starter stille ud, med en opbyggende og rolig guitar der kræser om den rene vokal. Det lyder som en mild udgave af Opeth, med de stille stykker, tilsat lidt vildskab i form af dybe growls og tyngde på bas og guitar. Monsterworks gør sig bedst, når de bevæger sig ad denne sti, frem for den ukontrollerede vildskab, som de forsøger sig med på nogle af numrene. Et godt eksempel hvor de virkelig brillerer, er nummeret ”Black Swan Annihilation”. Igen er det et miks af forskellige genrer, men med fodfæste i prog og de stille passager der leder op til de tunge stykker og den onde vokal, er virkelig fede.

Der er heldigvis mere af den kaliber på dette album og ”Archivo Omnia” er ingen undtagelse. Igen et lækkert miks af genrerne, der giver en tilfredsstillende rokken i dine nakkemuskler. Vokal og guitararbejde er igen i højsædet, og komplimenterer hinanden rigtig godt. Så de kan godt spare på krudtet på kommende albums, for det her, det fungerer. Noget som fungerer, men ikke hører hjemme på et album som dette, er nummeret ”Unbridled Force Of Nature” som går over og kæler gevaldigt for dødsmetal segmentet. Det er sådan set godt nok, men på et album som vil så meget andet end det, så syntes jeg ikke det fungerer.

Ikke noget monster, men det virker

Black Swan Annihilation er et godt album der leger med genrerne, men også bevæger sig over i noget som ikke burde have en plads på dette album. Nu ved vi de kan spille næsten hvad som helst, men også hvad de virkelig er gode til og så skulle de holde sig til det. Men heldigvis har de også kun tilføjet enkelte sange hvor de skejer ud på den hårde måde, frem for den kontrollerede og onde måde, og det gør at Monsterworks trettende værk, får 7 kranier kastet i svanesøen.

Tracklist

  1. Immortalist
  2. To Have Done What Must Be
  3. Unbridled Force of Nature
  4. Black Swan Annihilation
  5. Vanishing Point
  6. Unbeheld
  7. Archivo Omnia

Tilføj kommentar