Mgła - Exercises in Futility

Exercises in Futility

Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Sorte diamanter af højeste karat - direkte fra den polske undergrund

Polske Mgła - som udtales lidt henad Mogwai, så vidt jeg har forstået - leverer årets mest essentielle black metalplade, det er der ingen tvivl om hos undertegnede! Darkside og M., som begge også slår deres folder i Kriegsmaschine, har begået en på én gang klassisk og moderne black metal-skive, som jeg har meget svært ved at holde fra anlægget. Produktionen er et stykke fra de tidlige (norske) black metalpladers meget diskante lyd og dermed også noget mere tilgængelig for det brede metalpublikum, vil jeg mene. Stilmæssigt bygger bandet bro mellem klassiske, Mayhem-agtige riffs og nyere bands som Cult of Fire, tidlig Blut aus Nord, Acherontas osv. Vigtigst af alt, så formår bandet at holde lytteren i et jerngreb af fantastiske, forholdsvis melodiske og utroligt stemningsfulde numre.

Den gamle garde på pension – ind med Mgła!

I en tid hvor de store drenge i hobetal forlader den ægte, beskidte og mørke black metal med nyere Satyricon som skrækeksemplet, er det betryggende, at bands som Mgła insisterer på at spille black metal, som det er tiltænkt. Det har i mange år været tydeligt, at vi ikke kan fæste vores lid til pionerer som Immortal, Darkthrone, Burzum osv. som leverandører af intens, udfordrende black metal, men i højere grad skal søge mod f.eks. Frankrigs, Grækenlands eller Polens beskidte undergrund. Exercises in Futility er på én gang melodisk, men voldsom, atmosfærisk, men ekstrem. Den er på én gang relativt tilgængelig at lytte til, men stadig med masser af detaljer og lag, der kan fastholde lytteren. Pladen er uhyggeligt catchy, men stadig 100 % kompromisløs black metal. Så godt et black metal-album kan det altså lade sig gøre at lave, når hjerte og sjæl er med i det! Jeg anser Mgła for stadig at være et decideret undergrundsband, men med Exercises in Futility gør bandet for alvor opmærksom på sig selv og bør katapultere sig ind i alle black metal-fans’s bevidsthed. Et af årets højdepunkter!

Tracklist

  1. Exercises in Futility I
  2. Exercises in Futility II
  3. Exercises in Futility III
  4. Exercises in Futility IV
  5. Exercises in Futility V
  6. Exercises in Futility VI

Kommentarer (2)

Bjørn Nielsen

Mgla

Jeg er meget enig. Mgla's bagkatalog er dog også værd at lytte til. De har stadig til gode at levere en overflødig udgivelse.

Thomas Andersen

Tidligere anmelder

Indlæg: 2

Helt enig Bjørn, tak for

Helt enig Bjørn, tak for kommentaren!

Tilføj kommentar