Hyde - Hyde [ep]

Hyde [ep]

Udkom

Type:Album
Genrer:Rock, Hard rock
Antal numre:4

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hyde blev udgivet i 2010 af det italienske band Hyde Experiment, der dengang dog bare hed Hyde, og er bandets første udspil. På denne EP byder den italienske kvartet på progressiv metal i den mere ekstreme afdeling, forstået sådan, at de trækker på dødmetallens æstetik og kombinerer dette med 70ernes progressive rock.

Denne kombination er ikke uhørt. Det er jo stort set det, som Opeth har gjort siden tidernes morgen, og, er der et band, som italienerne her netop kan sammenlignes med, så er det Opeth. Ligesom hos Opeth blandes growl med ren sang, og numrene veksler dynamisk mellem aggressiv og harsk metal og mere mellow progressiv rock med 70ernes progressive rock som direkte inspiration. Dog vil jeg ikke mene, at Hyde Experiment ligefrem er Opeth-kloner (nogle steder kommer de måske lige lovligt tæt på), og under alle omstændigheder er Hyde da en ganske udmærket EP.

De fire numre er komplekse og afveklsende, og de har masser af dynamik. Der er således mange skift i hvert enkelt nummer, og som en bonus til de metalhoveder, der også er til 70ernes prog rock (jeg hører selv til denne skare), så byder Hyde Experiment på masser af spacey keyboards og synths. Musikken er måske ikke super teknisk (dog viser Hyde flere steder, at de mestrer det tekniske, specielt på trommer og guitar), men den er stadigvæk kompleks og sofistikeret.

Produktionen er en smule rå og en kende skinger nu og da, men det gør ikke så meget, da der ikke er noget musikalsk, der går tabt. Jeg kan dog forestille mig, at en poleret produktion henad Cynics Traced in Air ville lyde rigtigt fedt - specielt i de stille stykker med ren guitar og ren sang.

Hyde er ikke et mesterværk, men sangene derpå er interessante og indikerer, at Hyde Experiment er et band med masser af talent og masser af potentiale. Det skal bestemt blive interessant at se, hvad de byder på i fremtiden. Fans af Opeth, Cynic, Psychotic Waltz, Thine, Hemina og måske ligefrem også Atheist burde finde Hyde et interessant bekendtskab.

Tracklist 1. Bereft Of Reason 2. Cypress 3. Chilling Secrets 4. Primordial