Blood Red Throne spiller koncert på Heavy Agger Metal Festival 2024.
Blood Red Throne - Union of Flesh and Machine

Union of Flesh and Machine

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En vaskeægte dødsmetalmaskine

Oppe i Norge…
Blood Red Throne blev dannet helt tilbage i 1998 i Bergen, Norge, og udgav debutalbummet Monument Of Death i 2001. Siden har der været et hav af udskiftninger i besætningen og flere pladeudgivelser på forskellige labels, inden deres ottende album, Union Of Flesh And Machine udkom her i 2016. Blood Red Throne behøver vel næppe en større præsentation, da jeg går stærkt ud fra, at de fleste med hang til death metal i den brutale ende af skalaen på et eller andet tidspunkt er rendt ind i, eller i det mindste har hørt om, Blood Red Throne. Hvis ikke det er tilfældet, kan jeg kun anbefale at få dem tjekket ud, for med dette nye udspil er der virkelig tale om voldfed death metal, der helt klart har potentiale til at blive årets bedste death metal-udgivelse anno 2016!

En kødædende maskine!
Allerede når de første strofer af åbningsnummeret, ”Revocation Of Human Kind”, forlader højtaleren og velsigner dine trommehinder på brutal vis, er man ikke i tvivl om, at der er tale om kvalitet af høj, høj klasse. Fede riffs bliver leveret til perfektion, og en rytmesektion, der ikke tager gidsler, får helheden til at fremstå massiv, intens og brutal – uden at det bliver brutalitet for brutalitetens skyld. Blood Red Throne ved, hvordan man skruer noget fed death metal sammen, uden at det bliver for klichéagtigt, hvor man får den der det-hele-er-jo-hørt-666-gange-før-følelse. Det er heller ikke fordi, det ligefrem er nyskabende eller specielt originalt. Det er bare rigtigt godt skruet sammen, varieret med masser af blast beats, tonstunge elementer og catchy som ind i helvede. Det er super fedt at lytte til, og der er virkelig gjort en helhjertet indsats for, at den generelle stemning skal lyde som massiv brutalitet, uden at det bliver for meget, for lidt eller på nogen måde tager overhånd.
Den helstøbte produktion og Yngve ”Bolt” Christiansens dræbende fede vokalarbejde sender virkelig skiven op på et niveau, hvor den musikalske brutalitet nærmest bliver en kødædende maskine – stadig med finesse og flair for velskrevne kompositioner, som ”Proselyte Virus” og ”Patriotic Hatred” er nogle fantastiske eksempler på. Det er ganske enkelt death metal i absolut verdensklasse!

Årets bedste death metal-skive? – I hvert fald i min bog!
Blood Red Throne har ikke alene udgivet deres bedste album til dato, de har også formået at skrue det fedeste death metal-album anno 2016 sammen til nærmest perfektion. Jeg kan kun anbefale, at man tjekker den ud, køber den og måske tager et smut forbi Viborg Metal Festival 2017 og oplever dem live. De er ganske enkelt alle pengene værd!

Tracklist

 1. Revocation of Humankind
 2. Proselyte Virus
 3. Patriotic Hatred
 4. Homicidal Ecstasy
 5. Martyrized
 6. Union of Flesh and Machine
 7. Legacy of Greed
 8. Exposed Mutilation
 9. Primal Recoil
 10. Leather Rebel
 11. Mary Whispers of Death