Beardfish - Sleeping In Traffic: Part Two

Sleeping In Traffic: Part Two

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog rock, Rock
Spilletid:74:20
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

SRFM's storesøster, Lise Illum, der har en væsentlig del af ansvaret for hans musikalske opdragelse, skriver:

Lad mig sige med det samme, at jeg var rigtig glad for Beardfish's forrige udspil, "Sleeping in Traffic: Part One". Mit største kritikpunkt var, at skiven var noget uhomogen stilmæssigt og kvalitetsmæssigt. De gode numre var virkelig gode og er blandt mine all time favoritter, mens de knap så gode numre var, ja, knap så fede.

Tilbage til nutiden: Beardfish's nye skive er væsentlig mere sammenhængende og jævn i sit udtryk. Vi er altså ude i noget rigtig oldschool progrock, en genre jeg rent ud sagt ikke ved en pind om [arh, det passer nu ikke helt, søs. Hvor vil du placere dine cd'er med Jethro Tull og Kansas? - SRFM]. Jeg har set Beardfish sammenlignet med alt muligt fra Genesis til Gentle Giant, og det er så sikkert rigtigt. Jeg hører også en del Zappa-inspiration.

Desværre keder jeg mig altså en smule. 8 [lange - SRFM] numre er vi ude i, hvor samtlige lyder som noget fra 70'erne fraset den udmærkede produktion. Beardfish er dygtige musikere uden tvivl, og deres kærlighed og humoristiske tilgang til genren er et forsonende element, men sorry guys, det ændrer ikke på at I efter min mening gik den forkerte vej med denne skive. [Nemlig! Hvor pokker er Paul Simon- og Jeff Buckley-elementerne blevet af? - SRFM] Rikard Sjöbloms vokal er indimellem temmelig irriterende, men så kan man så glæde sig over de mange laaaange keyboard-dominerede instrumentale passager. SUK!

Hvis man er fan af genren vil vurderingen måske være anderledes, men herfra får "Sleeping in Traffic: Part Two" ikke mere end 7/10.