Vinylbanner

Ti koncerter vi ser frem til på Wacken Open Air 2016

Wacken 2016

Endnu en gang har Wacken Open Air stablet et eminent program på benene: lige fra NWoBHM-legenderne Iron Maiden og Saxon til danske Myrkur og retrorockerne The Vintage Caravan.

Igen blev der meldt udsolgt få timer efter, at billetterne blev sat til salg – en præstation, som Wacken har formået at klare flere år i træk nu. Wacken Open Air er uden tvivl én af verdens største metalfestivals. I år tager Heavymetal.dk atter af sted, men inden afgang vil vi gerne dele med jer, hvem, vi mener, bliver nogle af de helt store oplevelser dette år.
Listen er opstillet i alfabetisk rækkefølge.

Borknager

Black Stage, kl. 14:45

Borknagar har gennemgået en udvikling fra første album tilbage i '96, hvor bandet leverede black metal til nu at spille folk-inspireret progressivt metal med stærke black-elementer. Bandet har lige fra start haft en vision om at træde væk fra det rå black metal-fokus og hen mod et mere melodisk univers.

Der er ingen tvivl om, at Borknagar bliver en oplevelse – især, hvis man kigger lidt på deres nyeste udgivelse, som vi gav 10/10.

DevilDriver

Party Stage, kl. 14:55

Er man til fede rytmer og fuld smadder derudad, ja, så må man ikke snyde sig selv for en koncert med det amerikanske groove/melodiske dødsmetal-band DevilDriver. Bandet er pladeaktuelt i år med Trust No One, og de høstede 7 kranier på siden tilbage i maj.

Med en altid oplagt forsanger i form af Dez Fafara, så er der med garanti sikkerhed for mosh pits, og mon ikke der sniger sig en wall of death ind også, når der nu er gang i festen.

Dette band er noget, man aldrig må gå glip af, så det er klart et must-see på dette års Wacken Open Air.

DevilDriver kan opleves lørdag kl. 14:55 – 16:10 på Party Stage, hvilket desværre betyder, at man må vælge mellem DevilDriver og Borknagar.

Elvenking

Wackinger Stage, kl. 21:30

Her er måske et band, som ikke alle kender lige meget til, men det italienske folk metal-band Elvenking har faktisk eksisteret siden 1997 og har udgivet ikke mindre end 8 fulde albums. Jeg har selv haft fornøjelsen af at anmelde deres album Two Tragedy Poets... And a Caravan of Weird Figures tilbage i 2009, hvor de overraskede mig ganske positivt. Jeg har ikke før haft muligheden for at opleve dem live, men nu er de på plakaten og skal dermed opleves.

Iron Maiden

True Metal Stage, kl. 21:30

Iron Maiden, som headliner Wacken 2016, er et absolut MUST for alle de tilrejsende.

NWoBHM-legenderne fra Storbritannien har givet os flere hits, end vi kan tælle: lige fra ”The Number of the Beast”, ”Run to the Hills” og ”Aces High” til ”If Eternity Should Fail” fra deres nyeste udgivelse samt selvfølgelig ”Fear of the Dark” og ”The Trooper”.
Iron Maiden behøver ikke en større introduktion. Ingen af de besøgende er i tvivl om, hvem dette band er.

Mambo Kurt

Beer Garden, lørdag kl. 16:00

Er man på Wacken Open Air-festivalen, så SKAL man opleve en musikfest med den tyske entertainer Mambo Kurt. Rainer Limpinsel, som han rigtigt hedder, er en tysk one-man-underholder, der spiller covernumre på sit Yamaha el-orgel, og det gør han foran et kæmpe hav af gale mennesker, der alle har en fest i et stort miks af dans og mosh pits. Mambo Kurt spiller alt lige fra "Private Dancer”, "Thunderstruck” og “Sunshine Reggae” til hans måske mest kendte covernummer "Raining Blood". Hvis man har brug for lidt adspredelse, så er det her, man skal slå til, for jeg kan godt garantere, at det bliver en oplevelse af de helt store. Husk, at fadøl er et must til Mambo Kurt-koncerter!

Mambo Kurt kan opleves onsdag kl. 16:00 – 16:30 og lørdag kl. 13:00 – 13:45 i Beer Garden.

Myrkur

Headbangers Stage, kl. 13:45

Det helt store samtaleemne i det danske metalfelt; kvinden, der har skabt meget omtale i black metal-miljøet, hvor det meste af det nok har været – og er – negativ omtale. Ligegyldigt hvad, så har Myrkur høstet priser – både en Gaffa-pris for årets danske hardrock-album, Steppeulven for årets vokalist og kåringen som årets danske band ved High Voltage Rock Awards. Heavymetal.dk har ligeledes anmeldt hendes debut til intet mindre end 9/10. Man må sige, at Amalie Bruun har succes!

Det bliver spændende at opleve, hvordan der bliver taget imod danske Myrkur, når hun går på scenen.

Orden Ogan

Party Stage, kl. 11:00

Der er ingen tvivl om, at Heavymetal.dk er fuldstændig vilde med Orden Ogan. Deres sidste tre udgivelser har alle fået 10/10, og bandet er blevet kaldt Blind Guardians sande efterfølger. Med episke riffs samt imponerende og fængende guitarsoloer står Orden Ogan side om side med bands som Running Wild og Gamma Ray. Er du til power metal, så snyd ikke dig selv for Orden Ogan.

Sunless Dawn

Headbangers Stage eller W:E:T Stage

Vinderne af årets Wacken Metal Battle

Årets danske vinder af Wacken Metal Battle blev prog metallerne Sunless Dawn fra København.

Inden konkurrencen var Sunless Dawn et forholdsvist ukendt navn. Ingen Facebook-side, ingen fanskare, og bandet havde faktisk aldrig rigtig spillet en live gig før. Alligevel vandt de, hvilket må siges at være ret imponerende.

Selvfølgelig opfordrer vi alle, som besøger det forjættede land, til at støtte drengene, når de går på scenen om onsdagen.

Vi ved endnu ikke, i hvilket tidsrum bandet går på scenen, men vi ved, at det er på Headbangers Stage eller W:E:T Stage.

Testament

True Metal Stage, kl. 01:45

Thrash metal, når det er bedst – ja, i mit sind er Testament noget af det bedste, denne genre kan tilbyde, og efter at have oplevet dem live omkring 10 gange, kan jeg godt afsløre, at man ikke bliver træt af at se dem igen og igen. De spiller altid med 110% overskud, og det er næppe kedeligt at stå blandt publikum, da mosh pits og crowd surfing med garanti bliver en del af den kommende Testament-koncert på dette års Wacken Open Air. Måske kan man være så heldig, at bandet vælger at løfte sløret og spiller et nummer eller to fra deres kommende album The Brotherhood of the Snake, som udkommer i september i år. Albummet er bandets 11. album siden de blev dannet tilbage i 1983.

Therion

Black Stage, kl. 17:55

Endeligt ser det ud til at lykkes mig at opleve Therion live, efter at jeg har misset flere af deres koncerter gennem tiden. Bandet blev dannet i Upplands Väsby i Sverige tilbage i 1987 og spiller symfonisk metal. De er kendte for at spille storslåede koncerter med hele symfoniorkestre og kor på scenen, og det skulle sjældent være en kedelig oplevelse at være til koncert med dem. Der har været meget stille omkring bandet, siden de tilbage i 2012 udgav albummet Les Fleurs du Mal. Bandet måtte skifte deres kvindelige sanger Lori Lewis ud grundet personlige årsager, og ind kom Sandra Laureano. Dette holdt dog kun kort tid, og siden er der blev skiftet ud på denne post et par gange. Ved sidste live-optræden var det sangerinden Chiara Malvestiti, der stod i spidsen for bandet. Men nu må vi se, hvem der får lov til at synge på dette års Wacken Open Air.

Bandet har i hvert fald fået stor ros for deres tidligere tours, så mon ikke der er grundlag for en af de store oplevelser, når dette band går på scenen?

 

Tilføj kommentar