Rising på vej med deres tredje album

Rising Rising

Rising har netop færdiggjort deres kommende tredje album, som forventes at udkomme i april 2016, og bandet er netop nu ved at gøre sig klar til deres første shows i over to år.

Rising blev dannet i 2008, dengang som trio, og bandet opnåede hurtigt et godt ry i den lokale metalscene med deres første to DIY-EP’er og skabte herefter yderligere momentum med debutalbummet ”To Solemn Ash” i 2011 og efterfølgeren ”Abominor” i 2013. Efter indspilningerne til ”Abominor” gik trioen i opløsning, og det tilbageværende medlem guitarist Jacob Krogholt har siden da genopbygget bandet sammen med bandets oprindelige trommeslager Martin Niemann, bassist Bjarke Kofoed og sanger Morten Grønnegaard.

Rising gik i studiet i august og september for at indspille deres tredje album, det første sammen med producer Jacob Bredahl, som også har mixet, og amerikanske Brad Boatright (Nails, Converge m. Fl.) har masteret pladen. Det endnu unavngivne album består af ti sange, som unægteligt er Rising i kraft af sin knusende tyngde, fokuserede sangskrivning og udfordrende arrangementer, mens Grønnegaard med sine mere melodiske og dynamiske vokaler tilføjer en mere klassisk metal-dimension til bandets lyd. Albummet forventes at udkomme via Indisciplinarian i april 2014, og udgivelsen vil blive fulgt op af danske såvel som udenlandske shows.

Rising forbereder sig nu til danske koncerter i november og december, bandets første shows siden maj 2013. Koncerterne vil bestå af primært nyt materiale og et par af de gamle. Eftersom de nye sange indeholder guitararrangementer for to guitarister, har Rising en ekstra guitarist med i form af deres gode ven og guitar wiz Anders Bo Rasmussen, der tidligere har spillet med bla. A Kid Hereafter og Sygdom. 

RISING live 2015:

27. Nov. – Radar, Aarhus (m. By The Patient)
28. Nov. – Ved Amagerbanen 9, København (m. By The Patient)
19. Dec. – Black Christmas, Templet, Lyngby (m. Redwood Hill o.a.)

Rising første tre udgivelser, den selvbetitlede debut-EP fra 2009, singlen “Legacy of Wolves” fra 2010 og bandets debutalbum “To Solemn Ash” fra 2011, er nu en del af Indisciplinarian-kataloget og er tilgængelige på alle relevante digitale platforme, hvor de to første hidtil kun har været online på Bandcamp. Man kan få fat i udgivelserne bade fysisk og digitalt ved at følge disse meta-links: