COPENHELL 2016: Christian N anbefaler

Copenhell Christian anbefaler Copenhell Christian anbefaler

Et stærkt program

Copenhell 2016 nærmer sig, og jeg glæder mig som et lille barn. Programmet er propfyldt med både nye bands, klassiske bands og ikke mindst danske bands. Jeg er stadigvæk noob på Copenhell, da jeg før i tiden altid har sværget til Roskilde Festival – 13 år i træk. Derfor er det kun 2. år på Copenhell for mit vedkommende.

Programmet til Copenhell 2016 er virkeligt stærkt, og derfor var det også svært kun at udvælge 5 bands, der absolut skal ses. Bands, der ikke ramte listen med de 5, men som stadigvæk er et must-see for undertegnede, er Megadeth, Rival Sons, Amon Amarth og mange flere.

Black Sabbath

Formentligt sidste turné for Black Sabbath og en mulighed for at se nogle ikoniske musikere i form af Tommi Iommi, Geezer Butler og ikke mindst Ozzy Osbourne. Sammen har de skrevet nogle helt fænomenale heavy-numre, hvor numre som “Iron Man”, “War Pig”, “Snowblind”, “Paranoid” og mange flere med garanti bliver spillet, når Black Sabbath går på Helviti lørdag kl. 23.

Black Sabbath er helt sikkert et must-see, og mon ikke disse veteraner har været med til at sikre et udsolgt Copenhell 2016.

Trivium

Trivium udgav deres første album i 2003, og frem til i dag har de udgivet 7 albums i alt. Det er 7 vidt forskellige albums, der indeholder metalcore, thrash metal, og hvor den nyeste plade, Silence in the Snow, hælder mere til den blide heavy rock.

Især de lidt ældre albums som Ascendancy fra 2005 og Shogun fra 2008 er plader, der går direkte ind i hjertet, og de har haft en lun plads der lige siden. Derfor gør det ikke koncerten mindre spændende, at Trivium til deres seneste koncerter har spillet flere ældre numre, da det lader til, at forsangeren, Matt Heafy, igen synger på fuld styrke efter nogle år med en del stemmeproblemer.

Trivium er den sikre vinder af et godt liveshow, der fordrer en god omgang headbanging og circle pit. Så er man til en blanding af harsh og clean vocal, voldsomme guitarriffs og guitarsoloer, så er det fredag kl. 21.30 på Hades, at det går ned.

King Diamond

Spil den med satan! Og det gør King Diamond så, når han rammer Helviti og Copenhell fredag kl. 23. King Diamond er blandt de danskere, der har solgt flest plader i udlandet. Bag pseudonymet King Diamond findes Kim Bendix Pedersen, som er en gammel Hvidovre-dreng, der både mestrer dystre og lyse falset-toner. Dette gør også, at flere har et lidt anstrengt forhold til ham – den lidt specielle vokal. King Diamond er dog ikonisk i min optik, og det gør det bare endnu vildere, at han spiller hele det klassiske Abigail-album. Det bliver sikkert et brag af et liveshow med fede visuelle effekter bakket op af garvede heavy-musikere, hvor især de to svenske guitarister, Mike Wead og Andy LaRocque, er værd at nævne.

Epica

Epica rammer for første gang Danmark, og der bliver helt sikkert smæk for skillingen. Har du en hang til symfonisk metal, en rødhåret kvindelig forsanger i form af Simone Simons og en growlende guitarist, hvis navn er Mark Jansen, så er det fredag kl. 18.15 på Hades. Epica er helt sikkert et af de stærkeste bands inden for denne genre. Ikke mindst fordi der ofte er en god dynamik i sangene, hvor de hårde elementer blandes godt med de symfoniske. Desuden er musikerne teknisk dygtige, hvilket musikken også bærer præg af, og Simone Simons er blandt de dygtigste kvindelige sangere inden for den symfoniske genre. Selv har jeg ventet en 10 år på at få lov til at se Simone Simons og drengene.

Defecto

Et dansk band blev der sørme også plads til på denne eksklusive liste, og det blev det Københavnske band, Defecto. Defecto udgav i marts Excluded – en af de bedste danske metal-plader i 2016 indtil videre. Musikken er teknisk og progressiv, og sangene er yderst velskrevne, hvilket også ses fra anmelderne, der har smidt om sig med stjerner og ros. Selv gav Heavymetal.dk pladen 9 kranier, og disse er bestemt velfortjente. Derfor ser jeg frem til, om de kan gøre det lige så godt live, når Defecto åbner Pandæmonium-scenen kl. 13.30.

 

Tilføj kommentar