Vinylbanner

Black metal vs verden

Black metal Black metal

I forbindelse med vores arrangement, Night of the Black Attack, har vi her på heavymetal.dk fået den tanke at formulere en række artikler netop omkring det musikalske fænomen: black metal. Vi vil forsøge at kaste lidt lys over en udskældt og misforstået genre i håbet om, at vi kan udrydde den fordom, at det kun er højreorienterede nationalsocialister, der nyder et slag black metal.

Få genrer har skabt så megen kontrovers, som black metallen har. Det skyldes til dels, men ikke udelukkende, den udvikling, den tog i begyndelsen af 90’erne i Norge – en lang række hændelser, der omfattede hatecrimes, kirkeafbrændinger og et temmelig højt profileret mord. Men er det virkelig den arv, black metallen har efterladt sig? Et indspist miljø og en lille sluttet kreds, der stadig lever i en verden, der ikke har ændret sig i godt og vel 25 år? Eller har genren overlevet sig selv, mod alle odds, og fortsat med at udvikle og redefinere sig selv? Begge dele er stærke postulater, og begge dele er lige sande. For få andre fanbaser er så dedikerede og indbyrdes uenige som dem, der bekender sig til black metallen.

For som så mange andre heavy metal-underkategorier er black metal mere et reelt fænomen – en bevægelse, om man vil – end ”bare” en musikgenre. Heavy metal har lige siden sin spæde start i slut 70’erne fået hr. og fru Danmark til at rynke på både næse og bryn, mens black metal fik dem til at råbe om Satan, massemordere, galninge og bål og brand til et punkt, hvor fans af black metal stadig føler, at folk kigger på dem, som var de nazister efter krigen, hvis man nævner, at man er helt pjattet med black metal.

Vi her på heavymetal.dk håber, at I, kære læsere, vil give jer tid til at læse disse artikler, samtidig med at vi inviterer jer til en debat omkring netop black metal. På forhånd tak.

Tilføj kommentar