Copenhagen Metal Fest - Unseen Faith

Unseen

For knap et årti siden trådte Unseen Faith ind på den danske metalscene. Med tonstung deathcore i rygsækken har de efterhånden turneret land og rige rundt og gennemtævet publikum med breakdowns, brøl, rendyrket brutalitet og hvad ellers der er at finde i godteposen. Så det er, da heller ikke for ingenting Unseen Faith regnes for at være Danmarks bedste deathcoreband. EP’en Yokebreaker og debutpladen Waver cementerer da også denne påstand. Med førnævnte elementers glimrende eksekvering kombineret med teknisk snilde, synths og atmosfæriske passager holder Unseen Faith deathcorefanen højt uden at forfalde til den meget melodiske trend der har været i genren over de senere år. Bandet er i den grad med på Thy Art is Murder’s budskab om ”Make Deathcore Great Again”.

Så vær parat på at få sendt en cementblok direkte i ansigtet og nyde det. Unseen Faith er et band der er født til at spille live, hvilket deres utallige koncerter efterhånden har slået fast med syvtommersøm, så forvent en omgang tonstung smadder. Det er deathcore og det er dansk.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Vi har haft 4-5 år med stor vækst og stigende kvalitet og det ser ikke umiddelbart ud til at være toppet. Enormt spændende både som band og som metalhead at være en del af og vidne til!

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Vi kan efterhånden præsentere en bred vifte af bands af høj kvalitet. F.eks. Var Danmark stærkt repræsenteret da vi var en håndfuld danske bands der spillede til UK Tech Festival. Samlet set var danskerne dem der fik de bedste anmeldelser på festivalen. Folk er begyndt at mærke, at trods vi er et lille land så har vi virkelig noget at byde på. Fordi vi er et lille land kender alle bands hinanden relativt godt og har udvekslet erfaringer og inspireret hinanden inden for musikken, organiseringen og forretningsdelen.

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Den vokser stadig, men vi håber på at der fortsat vil komme flere og flere unge. Modsat fx. UK er aldersgennemsnittet på den danske metalscene relativt højt. Ældre er selvfølgelig ofte mere købestærke, hvilket er godt for bandøkonomien, men til gengæld mosher de ikke lige så meget.

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
I Danmark skiller den sig ikke ud, men dødsmetal er klart den foretrukne genre blandt det danske publikum, hvilket også er forståeligt. Vi har nogle vilde bands i DK, som løber i frontlinjen med den genre. Men vi har også fået et ret solidt udvalg af djent-ish band.

Hvordan har den danske metalscene ændret sig siden I startede (enten positivt/negativt)?
Den er klart vokset til det der er bedre. Musikken, shows, image -  meget synes at fungere på et bedre niveau og mere professionelt. Dette har selvfølgelig også den konsekvens, at det kan være sværere for nye bands at stå frem i rampelyset, da konkurrencen er så hård. Dette kan man jo også vælge at se som en motivation til forbedre sig og forholde sig aktuel som band. Da vi startede, var folk heller ikke så interesseret i genrer. Hvis bare det var metal, så var folk tilbøjelige til at gå til koncerter og anerkende de forskellige bands. I dag er folk (inklusiv os selv) mere kræsne i forhold til, hvad vi selv lytter til og hvilke koncerter vi vælger at deltage i. 

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Det er mega fedt! Jo flere jo bedre. Det er med til at give os bands en større platform til at nå ud til folk med vores musik. Det er vi kun taknemmelige for! 

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
Vi tænkte først: Vi burde fokusere på at få færdiggjort vores kommende album, men blev hurtigt indstillet på, at denne festival måtte vi bare være en del af! Vi glæder os helt vildt meget til at vælte Beta lørdag aften! Det er et spændende og fedt initiativ til den danske metalscene!

Nogle af de deltagende bands på CMF har været tilstede på den danske metalscene i flere årtier. Ser I op til bands som disse (Artillery, Illdisposed) og ser i disse som inspiration
Vi har vildt stor respekt for deres karrierer og at de bliver ved. Det er inspirerende! Genremæssigt er det lidt fjernt og ikke noget vi har dyrket så meget. Enkelte af os har dog fuldt Illdisposed i de spæde år.

I er godt på vej op af metal-stigen. Hvordan når I toppen og hvad kan vi forvente af jer som band, når I når derop?
Ganske enkelt: Det næste album vil indeholde de allerbedste sange I har hørt fra os!!