Copenhagen Metal Fest - South Haven

South haven

South Haven har arbejdet på deres debut i 3 år, men først for et år siden var besætningen fuldbyrdet med de to sangerinder i front og fire mand bag instrumenterne. South Haven er dermed et spritnyt hard rock-band, der spiller lettilgængelig rock, men med en ny lyd. Bandet består af både rutinerede kræfter og helt nye, ubeskrevne blade. Sangene fremføres af to ligeværdige sangere, nemlig danske Christine og Angel fra Nigeria, og hvor Christine leverer rå attitude og emotionel power, bidrager Angel med en soulet og sjælfuld kontrast. Samlet set giver det en spændende lyd, der ikke findes i forvejen – heller ikke på den internationale scene.

Bag bandet har vi en stribe succesfulde producere i form af Jacob Hansen og Martin Pagaard (Volbeat, Amaranthe), Christoffer Stjerne (HERO), Chris Kreutzfeldt (Cabal, Ghost Iris, Møl) og Mirza Radonjica-Bang (Siamese, Helhorse). De har arbejdet sammen om bandets debutalbum, og det bliver spændende at høre, hvor albummet lander. Indtil videre har vi kun hørt to numre med de talentfulde musikere, men de kraftfulde ørehængere giver alligevel en god forsmag på, hvad vi har i vente.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Bedre end nogensinde! Der er flere fede bands end nogensinde før, flere der tager scenen seriøst, og en større diversitet. Der er også flere øjne i verdenen der kigger mod den danske metalscene, så det er fede tider!

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Lave fed musik!

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Hurtigt!

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
Vi er sygt dårlige til hele genre-ræset, så det ved vi sgu nok ikke rigtigt.

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Jo flere jo bedre! Og så er det fedt at der kommer nogle nichefestivaller, så alle dem der brokker sig over lineuppet på Copenhell har noget at tage til ;)

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
”SWEET!” – selvom vi måske er nogle af de ”blødeste” i lineuppet, synes vi det er fedt at en festival rummer noget af den bredde vi selv elsker ved metalmiljøet. Vi hører selv utroligt mange af de bands der kommer på Copenhagen Metal Fest, så det bliver en fornøjelse at være en del af.

I er ret nye på den danske metalscene. Hvem er I inspirerede af?
Uhhh, der er mange! Men fra den internationale scene kan vi hurtigt nævne bands som Bring Me The Horizon, Paramore, Slaves og Pvris.

Er der særligt nogle danske bands, som inspirerer jer?
HERO og Siamese er nogle af de fedeste bands i DK i øjeblikket. I vores ydmyge optik.

Nogle af de deltagende bands på CMF har været til stede på den danske metalscene i flere årtier. Hvordan ser I op til bands som disse (Artillery, Illdisposed)?
Den ældre skole af danske metalbands er ikke vores idoler eller inspirationskilder, men det er fedt at nogle har været med til at bane vejen for metalscenen i Danmark! Og at der stadig bliver kløet på!

Som forholdsvist nyt band, hvordan har I tænkt jer at erobre Danmark?
Vi mener i al ydmyghed at vi har en helt unik konstellation og at vi har skrevet nogle pissefede numre. Samtidig har vi allieret os med nogle super dygtige mennesker, både når det kommer til sangskrivning, musikvideoer og meget mere.

Når I har erobret Danmark, hvad skal der så ske?
Så følger verden! Lige nu streamer vores musik allerede langt mere i udlandet end lille DK, så mon ikke en verdenserobring sniger sig lidt op på to-do listen? ;)

Når folk ser jer til Copenhagen Metal Fest, hvad skal de så forvente?
Et show der byder på en unik opsætning med to super skønne piger med store stemmer i front, flanket af 4 fyre med stor lyd og store armbevægelser. Din nye guilty pleasure til enhver Metal Fest!