Copenhagen Metal Fest - The Interbeing

The Interbeing

The Interbeing blev dannet tilbage i 2001 med en vision om at udvikle et lydlandskab af forskellige musikgenrer. De udgav deres debutalbum “Edge of the Obscure” i 2011, ti år efter opstarten, og det blev modtaget rigtig godt af anmelderne og udråbt til årets metalalbum hos GAFFA.dk. I 2017 udgav de albummet “Among the Amorphous”, der hos Heavymetal.dk fik 9/10 dødningehoveder. Anden plade er et dystopisk sci-fi-konceptalbum, som også fint overleveres, når bandet står på scenen, hvor The Interbeing formår at bringe “den anden verden” og stemningen fra pladen til publikum. The Interbeing er med ny guitarist klar til at lægge Danmark og Tyskland ned i efteråret 2019, hvor de drager på tour med start på Copenhagen Metal Fest. Hvis du er til industriel-melodisk-død, så må du ikke gå glip af The Interbeing.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Jeg tror ikke at den danske metalscene nogensinde har været stærkere. Der er så mange fede danske bands i så mange forskellige metalgenrer, og der er så mange bands som fortjener al den anerkendelse som de kan få. Vi er meget stolte af at være en del af den danske scene lige nu.

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Scenen er utrolig stærk fordi den repræsenterer store kandidater indenfor så forskellige genrer. Alt fra død, black og thrash til power, sludge og core, osv. Det er virkelig en spændende tid for den danske metalscene.

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Jeg synes at den udvikler sig ved at bands leverer høj kvalitet indenfor de forskellige genrer. Det virker som om at utallige bands kan være stærkt konkurrencedygtige på det internationale marked.

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
Lige nu er det nok mest de mere ekstreme metalgenrer om skiller sig mest ud, og som får utrolig meget international anerkendelse og det er velfortjent.

Hvordan har den danske metalscene ændret sig siden I startede (enten positivt/negativt)?
Det har kun været positivt. Flere og flere bands har vist en kæmpe styrke og kvalitet, som virkelig har skabt en dansk stolthed. Samtidig er vi beriget af en masse engagerede folk på sidelinjen, der har knoklet for at gøre scenen relevant og international. Der var bl.a. ikke en Copenhell festival da vi startede bandet… nu er vi to gange blevet blæst omkuld af den eufori, det er at spille på festivalen.

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Det viser blot hvor stort det danske marked er ved at blive og at der er en stigende interesse det danske metalpublikum. Der er flere og flere metalfans som viser kulør og støtte. Det er virkelig fedt.

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
Vi syntes at det lød rigtig spændende og var helt friske på at støtte op om tiltaget. Vi synes at konceptet er superfedt og vi er beæret over at vi må deltage til den første udgave af festivalen.

Nogle af de deltagende bands på CMF har været tilstede på den danske metalscene i flere årtier.

Ser I op til bands som disse (Artillery, Illdisposed) og ser i disse som inspiration?
Ja for søren. Både Illdisposed og Artillery har sat Danmark på det internationale kort og banet vej for mange danske bands, så det er virkelig fedt at de fronter festivalen. Rent musikalsk trækker vi  inspiration andet steds fra, men man bliver inspireret af at de holder ved og stadig leverer varen.

I er godt på vej op af metal-stigen. Hvordan når I toppen og hvad kan vi forvente af jer som band, når I når derop?
Jeg tror at fornyelse er vejen frem. Det vil sige at være åben overfor nye veje og ny udvikling både i måden vi skriver musik på, udformer den og leverer den. Vores 3. plade er snart færdig og den viser en ny og mørkere side af bandet. Men med det sagt så laver vi altid kun det vi brænder for og går aldrig på kompromis. Hvis og når vi rammer toppen, så er det med musik som vi kan stå 100 pct. inde for. Det er helt sikkert.

Vi ses lørdag den 21/9 kl. 18:45 i Amager Bio. Det bliver med fuld gas og smæk på.