Copenhagen Metal Fest - Deus Otiosus

Deus

Deus Otiosus har de sidste små 15 år været leveringsdygtige i dødsmetal til alle dem, der efterhånden synes, at genren er blevet lige lovlig moderne. Bandet har absolut intet til overs for nutidige trends eller moderne plastikproduktioner: Dette er dødsmetal, som da far var dreng. Dengang hvor dødsmetal gik ud på at afskrække hr. og fru Danmark, så det musselmalede stel knustes på gulvet. Komplet med chokerende illustrationer af død og ødelæggelser samt tekster om massemordere, psykopater og andet godtfolk. Dog er det ikke bare kopiering af de gamle mestre i Death, Possessed og Morbid Angel, Deus Otiosus er nemlig i besiddelse af større musikalske evner end deres idoler. Det er et overflødighedshorn af sprøde tremolo riffs, gorilla growls, alsidigt tromme -og basspil og en lyd, man kun kunne drømme om at opnå for 30 år siden.

Tilbage i 2013 vandt bandet Royals Tak Rock-konkurrence om et spillejob på Copenhell, og de har sidenhen åbnet for Dawn of Demise, Defeated Sanity, Gruesome og andre af de tungere drenge i klassen. Så det er bestemt et band, der ved, hvordan man sparker publikum i gang og rykker dem rundt til en omgang kværnende dødsmetal. Det bliver tungt og ondt.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Det har altid fungeret bedst for os at få inspiration fra de klassiske metalnavne og -albums. Sangene er ekstremt stærke og vil aldrig dø, man kan blive ved med at stræbe efter at lave noget musik, der er ligeså godt.

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Det, der er værdifuldt musikalsk, er god musik; gode sange. Så hvis man skriver en god sang, burde den være værdifuld for alle mennesker på alle tidspunkter!

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Jeg har i hvert fald lagt mærke til at mange nyere bands har danske bandnavne. Men derudover har jeg ingen stærke observationer.

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
Nej, man kan skrive god musik indenfor alle genrer. Faktisk er genren jo bare sangens påklædning. Men det er det indre, der tæller.

Hvordan har den danske metalscene ændret sig siden I startede (enten positivt/negativt)?
Næste år har vi faktisk været i gang i 15 år. Det virker til, at mange bands er kommet og gået igennem den periode. De fleste bands har ikke en levetid på så mange år. Men man støder tit på de samme mennesker i nye bands. Og så er der jo også bands – blandt andet på denne festival – der har været her meget længere end os.

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Det er bare cool, og det virker til, at det også er en rigtig populær måde at arrangere koncerter på blandt publikum. Mange er jo rigtig velbesøgte. For eksempel Metal Magic Festival som vi spillede på sidste måned. Jeg håber selvfølgelig, og regner med, at Copenhagen Metal Fest bliver det samme.

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
Det var vi virkelig glade for. Det er et vildt fedt spillested, og vi har aldrig spillet der før - som et af de eneste københavnske, metalrelaterede spillesteder (fraset de største, som selvfølgelig ikke er sandsynlige). Jeg har flere gange sagt, at det er mit favorit-venue i København; selvom der også er flere andre rigtig gode koncertsteder. Der har været fed lyd til de koncerter, jeg har set. Og så er Amager jo vores base. Det er her vi øver osv.

Nogle af de deltagende bands på CMF har været tilstede på den danske metalscene i flere årtier. Ser I op til bands som disse (Artillery, Illdisposed) og ser i disse som inspiration
Ja, de gamle Artillery-albums er noget af det bedste danske metal, der er lavet. Kun overgået af Mercyful Fate og King Diamond. ”By Inheritance” er mit favoritalbum med dem, og det album er skide godt! Der er så mange sindsygt gode numre på. Fantastiske riffs og Flemming Rønsdorf’s vokal gav virkelig bandet en umiskendelig karakter. Hvis der er nogen, der ikke har hørt dette album endnu, bør de råde bod på det med det samme.

I er godt på vej op af metal-stigen. Hvordan når I toppen og hvad kan vi forvente af jer som band, når I når derop?
For os er det vigtigst at lave noget musik, vi selv kan lide at lytte til, og det er rigtig fedt, når der også er andre, der vil lytte med!