Copenhagen Metal Fest - Bersærk

Bersærk

Bersærk er et af den slags bands, man bare er nødt til at se live, hvis man sætter pris på et godt show. Ikke nok med, at de dansksprogede tekster opildner selv den mest slatne og postmoderne sjæl til kamp for alt, man holder kært, så leverer de også en af dansk rock og metals bedste optrædener. Forsanger Casper Popp har ikke blot et hold topprofessionelle og dygtige musikere bag sig, han har en stemme, der giver resten af feltet baghjul. Som en musikalsk Holger Danske går Bersærk ja, bersærk på en måde, så man som tilskuer ikke kan andet end at slutte op om dem, der hårdnakket – og med rette – påstår, at Bersærk er Danmarks bedste liveband.

Som en krydsning mellem Jesper Binzer og Kim Larsen, dominerer og leder Casper sit orkester på et musikalsk togt, hvor målet er at tilgodese de metalfans, der hungrer efter kvalitet og substans. Hans kraftfulde vokal og artikulerede tekster bliver bakket op af teknisk dygtige og engagerede musikere, og tilsammen er de Bersærk: et frådende og målrettet hold af individer, der ikke tager gidsler og efterlader koncerter både udsolgt og som noget, man vil huske. Har du endnu ikke set dem live, har du ingen undskyldning. Har du set dem live, ved du, hvad jeg mener.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Som fremadstormende, og på et højt musikalsk niveau. Der er rigtig mange forskellige tilgange, og en større accept af- og vilje til at eksperimentere.

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Stå ved sine store boller og udvise selvironi. Derudover er musikken på et teknisk højt niveau, og bunder i meget andet end bajere og battlevest.

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Den skider på metalscenens jantelov, og breder sig også ind på mainstresmens territorier.

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
Ja! For eksempel er dødsmetal også blevet for Hr. og Fru Danmark...;-)

Hvordan har den danske metalscene ændret sig siden I startede (enten positivt/negativt)?
Den er helt klart blevet bredere i genre-spektret siden vi startede 2012. På godt og ondt.

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Der er jo et publikum for det, så alle parter er glade.

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
Spændende initiativ, som vi gerne støtter op om, og noget vi ser frem til at være en del af.

Nogle af de deltagende bands på CMF har været tilstede på den danske metalscene i flere årtier. Ser I op til bands som disse (Artillery, Illdisposed) og ser i disse som inspiration?
Ja helt sikkert, ikke så meget musik-mæssigt, da vi bevæger os i forskellige genrer, men helt klart i forhold til at gøre det hårde arbejde få at nå sine mål.

I er godt på vej op af metal-stigen. Hvordan når I toppen og hvad kan vi forvente af jer som band, når I når derop?
Vi tænker ikke rigtigt på det som en stige vi skal nå toppen af. Selvfølgelig er det fedt at folk kan lide vores musik, og at fanskaren øges, men for os handler det om, at det skal give mening og være værd at bruge tid på. Vi lægger et kæmpe arbejde i vores musik, og gider kun så længe vi kan stå inde for det vi sender ud. Men større er ikke nødvendigvis bedre.