Copenhagen Metal Fest - Artillery

art

Slår du Artillery op på Wikipedia, får du en kort introduktion til bandet, historien, diskografien og en oversigt over tidligere og nuværende medlemmer. Men du får ikke oplevelsen af at være i selskab med et noget nær legendarisk band. Med lige så mange år på bagen som de fleste af vore læsere, har Artillery om nogen haft snitterne i thrashen, siden den blev en realitet. Med venner som Mercyful Fate og King Diamond, er der ingen tvivl om, at de har troværdighed i branchen, og det er også med en vis ærefrygt, at vi kan byde Artillery velkommen på plakaten.

Med et tiende album på trapperne, plus det løse, er det ikke nogle unge opkomlinge, der forsøger at formidle en genre, der har haft så stor indflydelse på moderne metal. Det er første generation af thrashere, der kommer og viser os, hvor skabet skal stå. Kom og få sandblæst ørerne af et vaskeægte koryfæ, der spiller thrash, som det skal spilles: med en giftig brod og riffs, der giver alle andre baghjul.

I forbindelse med denne artikel, har vi stillet bandet nogle spørgsmål vedr. den danske scene og Copenhagen Metal Fest.

Hvordan ser I på nuværende tidspunkt den danske metalscene?
Det vi ser for tiden, er en scene i trivsel og samtidig en scene der er meget divers og i udvikling også. Det er i vores optik en positiv ting – ikke mindst at scenen trives, men også at vi har et bredt spekter af stilarter repræsenteret. Vi havde en overgang en form for genrekonformitet, hvor det enten skulle være det ene eller der andet man ”måtte” spille. Men det syntes ikke at være tilfældet for tiden.

Hvad kan den danske metalscene, som er værdifuldt for den internationale metalscene?
Vi kan være unikke i den måde vi spiller og leverer musik på. Skandinavien kan være stolt af sin musikkultur og ikke mindst sin metalkultur. Vi kan noget specielt heroppe, som derfor vil vise sit tydelige væsen på Copenhagen Metal Fest. Den internationale scene skal kigge mod Danmark for at finde dygtige og spændende bands med en stærk personlighed.

Hvordan udvikler den danske metalscene sig i øjeblikket?
Som nævnt tidligere, så ser vi en scene med stor genremæssig spredning. Jeg tror det kommer til at påvirke den almene musikscene og gøre metal, rock, heavy mere repræsenteret. Med det sagt, så vil vi altid have vores undergrund, men selv ekstrembands kan i dag være store festivalnavne på ikke-metal festivaler.

Er der en særlig genre, som skiller sig mere ud end de andre?
Hmm, det ved jeg ikke… men melo-death, retro-syre og pagan metal er vel noget af det jeg bemærker for tiden. Men skiller sig ud stilmæssigt… Det ved jeg ikke.

Hvordan har den danske metalscene ændret sig siden I startede (enten positivt/negativt)?
Den har udviklet sig positivt, fordi den ikke har glemt sine rødder. Vi har mange helt unge fans der også er velbevandrede i gamle obskure bands og samtidig har en finger på pulsen med det nye. En scene der kender sin fortid og skuer mod fremtiden er en sund scene.

Der popper flere og flere festivaler op i Danmark, især i metalmiljøet. Hvad synes I om det?
Skønt! Så længe det kan bære og det ikke bliver den samme gruppe bands på alle plakater. Det skal være i mangfoldighedens navn og for musikkens skyld, såvel som det sociale og kulturelle.

Hvornår hørte I om Copenhagen Metal Fest første gang og hvad tænkte I om hele ideen bag?
Vi hørte om det, da der var snak i krogene om det. Idéen er fed i forhold til at hylde den danske scene og lade det stå klart at vi har bands og kunstnere der sagtens kan stå mål i forhold til de udenlandske.

Hvad tænkte I, da I blev inviteret til Copenhagen Metal Fest?
At det er fedt stadig at være i betragtning som et relevant metalband der kan stå på samme plakat som en masse af de nye unge bands. Det er en ære at blive indregnet i den ligning.

Til Copenhagen Metal Fest fokuserer vi på at have både mindre og mere kendte bands med. Kan I sætte nogle ord på nogle af de upcoming bands som er med på festivalen?
Well, hvis jeg skal nævne to, så vil Defacing God og Archangel helt sikkert være noget jeg vil tjekke ud! Defacing God fordi jeg tror de har et potentiale til at blive store og de rammer lidt den nerve som kan samle flere med lidt forskellig metal smag. Archangel, selvom drengene i bandet snart er godt oppe i alderen og har hår på ryggen, er det fedt at se et band forsøge sig med en helt anden mere punket tilgang – ikke mindst med blodet!