Vinylbanner

Møllemetal i knæhøjde

Mølle (All credit to Kim S Sternkopf - HeartMatter Artworks) Mølle (All credit to Kim S Sternkopf - HeartMatter Artworks)

Lørdag d. 3. september dannede Mølleparken ramme om den store metal-satsning i Aarhus Festuge - 12 timers metal i en af byens centrale parker.

I dette års udgave af Aarhus Festuge har metal-musikken fyldt en større del, end den plejer. Specielt koncerten med black metal- bandet Solbrud da den – lidt utraditionelt for en traditionelt meget anti-religiøs genre – blev afholdt i en kirke. Men mindst lige så spændende var det, at hele lørdagen var Mølleparken afsat til metal-festival. 12 timers gratis metal i Aarhus Festuge. Så der må i højeste grad lyde en stor hyldest til arrangørerne for at prioritere ”vores” genre.

Vejret viste sig fra den gode side, hvilket må siges at være en altafgørende faktor for en udendørs musikfestivals succes. Line-up'et bød både på lokale acts, et par udenbys samt et enkelt udenlandsk. Et par af bandsene, Defecto og Bersærk, havde for nyligt spillet, til stor begejstring, på Copenhell. Så der var på alle mulige måder lagt op til en utrolig vellykket dag i Mølleparken.

Dagen var en del af festugens undergrundssatsning ”Understrøm”, der er blevet stablet på benene sammen med Studenterhuset Aarhus. Til at afvikle dagen var MONO GOES METAL (der er en del af den aarhusianske musikforening MONO) blevet hevet ind. Flere kender måske MONO GOES METAL for deres årlige metalfestival i januar, så der sendes store skulderklap til MONO for endnu engang at gøre et godt stykke arbejde for metal-musikkens fremme i smilets by.

I løbet af dagen kom der større og større tilslutning. Lyden blev, efter nogle udfordringer med diskanten under ”The Silent Low”, så acceptabel som den kan blive, under de rammer, der er for decibel i forbindelse med udendørskoncerter i byrummet. Scenen udgjorde, med sit store spidse halvtag og det gamle bibliotek i baggrunden, en rigtig god ramme. 

Og nu når vi så dertil, hvor jeg gerne ville have bragt anmeldelser af de enkelte koncerter. Men … grundet det gode vejr, muligheden for at komme til metal-koncert i dagtimerne og et ønske om godt og oplysende forældre-arbejde, havde jeg valgt at invitere mine to børn på hhv. to og fire år med til metal-festival – til stor begejstring hos begge. Det resulterede dog i, at jeg havde mere travlt med at se efter mine børn end at se på scenen. I anerkendelse af egne begrænsninger overlader jeg hermed anmeldertjansen til Gustav på fire år:

Gustav startede dagen med kommentaren:

”I dag skal vi se rock. Jeg tror, at Alice Cooper kommer og spiller …og Ramones og Iron Maiden og Slayer!”

Så efter lidt forventningsafstemning mødte hele familien op i Mølleparken. 

”Scenen var ret fed. Det lignede lidt, at de spillede i munden på en stor hval.”

”Der var godt nok mange mennesker. Der var én, der havde sådan et helt rigtigt pig-armbånd med nogen mega lange ægte pigge på!”

Specielt de mange flotte veste, der var repræsenteret i Mølleparken i lørdags gjorde stort indtryk på vores fireårige anmelder. Nogle af de helt specielle blev også nødt til at få en anerkendende kommentar med på vejen.

Efter lidt opvarmning, med en mindre forstyrrelse af et sambaorkester, der forsøgte at krydre metallen med lidt trommefest, gik The Silent Low på med deres metal-æstetiske rock. De fik et anerkendende nik og en kommentar om at de spillede en "god nok guitar-solo". Yderligere kan det siges at

”(…) bassisten lignede lidt Kerry King. Han er også skaldet og har skæg. Kerry King er bare ikke helt så rød i hovedet.”

Herefter måtte metal-festivallen komme på pause til fordel for rygter om leg og underholdning i Byparken, hvorfor vi desværre gik glip af Silhouettes mørke rock.

Dagens gæsteanmelder vendte forventningsfuldt tilbage til festivalpladsen tids nok til at se Savage Machines' NWOBHM-inspirerede heavy metal. 

"Det første var sådan OK rock. Men det var også lidt kedeligt. Dem der Savage Machine - det var bare rigtig godt. Der var guitaren sådan rigtig dan-da-da-lum-da-dalum-da-dalum.

Herefter måtte vores gæsteanmelder slukøret forlade pladsen, da forpligtigelser som aftensmad og sengetid ventede. Afsluttende kommentar skal lyde at: 

”Metal-festivallen skal have 10 ud af 5 stjerner. Det var rigtig sejt.”

Line-up:

  • 12:00 - DJ Leifur
  • 14:30 - The Silent Low
  • 15:45 - Silhouette
  • 17:00 - Savage Machine
  • 18:00 - Seed Of Heresy
  • 19:00 - Defecto
  • 20:15 - Forever Still
  • 21:30 - Wederganger
  • 22:45 - Bersærk

Tilføj kommentar