Vinylbanner

Kranieklubben kommer!

Kranie Klubben kommer - Skullclub 2015 Kranie Klubben kommer - Skullclub 2015

I anledning af danske Skullclubs nylige udgivelse, julenummeret “Sving Dine Dadler”, bringer Heavymetal.dk her en lille feature om de kollingensiske punk-pirater.

Hvad der meget nemt kunne gå hen og blive en sand landeplage af et julenummer, har, som alle andre klassikere, ørehængere og ikke mindst totale fejlskud, sin helt egen baggrund og historie. Hvem er Skullclub? Hvordan er de blevet til? Og hvorfor hel¤&%# er de ikke blevet kæmpestore endnu?

Ærlighed varer længst

Justin Bieber blev opdaget på Youtube og var en af de få heldige, der, relativt set, aldrig har arbejdet stenhårdt for sin succes. I den anden ende af skalaen kan nævnes et band som canadiske Anvil, der siden de helt tidlige 80’ere kæmpede med alt, hvad de havde kært, inden en dokumentarfilm for nogle år siden blev deres endelige gennembrud.

Skullclub er en helt anden historie. De har ikke ligefrem ligget på den lade side - bestemt ikke – men, hvad der startede som et hyggeligt frirum for nogle gutter i et øvelokale, udviklede sig hurtigt til at blive et band, der sidste år udgav en af årets bedste danske skiver, samt, ikke mindst, har haft vanvittig høj score i dette webmagasins afstemning om hvilke bands, man ønsker at se på sommerens Copenhell. Altsammen på grund af ærlighed og passion.

Skullclub er ikke en flok overambitiøse og urealistiske 20-årige drømmere, der kontinuerligt udskyder studiestart, fordi de “er lige på grænsen til at bryde igennem”. Nej, de er nogle modne og jordnære gutter, der selvfølgelig er seriøse omkring deres band og deres musik, men de er samtidig bevidste om, at fis og ballade er deres allerførste og største prioritet. Skullclub skal for både dem selv og deres fans være et åndehul fra hverdagens endeløse trummerum, hvor fest, farver, politisk ukorrekthed og ikke mindst upoleret ærlighed er nøgleord. Og det er præcis disse forcer, der har drevet dem frem, for hvad er det, der får over 60.000 engelske fodboldfans til at klikke sig ind på Youtube for at se bandets hyldest til fodboldklubben Newcastle FC? På kun to døgn havde hvad der svarer til hele befolkningen i hjembyen Kolding set nummeret “Toon Army” - en bedrift, der bevidner, at dette band kan noget, der rammer folk præcis, hvor det skal. Ganske enkelt fordi de er ærlige og har øre for den gode melodi uden så mange dikkedarer.

 

På et fremmedsprog siger man det, man kan - på modersmål siger man det man vil.

Kun et af bandets medlemmer er professionel musiker (banjo-ekvilibrist Morten Husted), mens resten til daglig er at finde inden for forskellige fag som f.eks. maskinmester og skolelærer. Rent musikalsk er baggrundene også vidt forskellige, idet de respektive medlemmers fortid inkluderer snusen til blandt andet klassisk heavy metal, hardcore og sågar folk-rock. Men Morten, Ollie, Troels, Christoffer og Thomas har i frirummet Skullclub fundet en fælles passion for punkrock - nærmere betegnet søsyg pirat-punkrock - hvor den sort-hvide sørøver-indpakning er blevet bandets faste udtryk.

Bassist Ollie og forsanger Troels startede bandet tilbage i 2007, hvor der blev sunget en blanding af dansk og engelsk. Det danske blev dog hurtigt foretrukket, for, som Ollie fortalte undertegnede skribent i et interview, "enhver idiot kan stå og krænge sin sjæl ud på engelsk, og det er der også mange, der gør, men på dansk får musikken noget nærvær og en helt anden ægthed". Læg så dertil teksterne fra Troels Bjorholms mund, der er så opfindsomme, direkte og af og til provokerende, at det ikke undrer, at prædikatet “en punkrock-version af Malk De Koijn” flere gange er røget i bandets retning. Ydermere kan man vide sig sikker på, at disse drenge har fat i noget ganske unikt - Skullclub er simpelthen et band som dansk rock har savnet i mange år, da de udfylder et tomrum mellem den kedelige radiorock, og den til tider fede, men generelt intetsigende og overfladiske flab-rock! De er større end summen af de fem dele, og kender du dem ikke endnu, så se lige at komme i sving. Et godt sted at starte er det forrygende album Gamle Ar & Nye Tænder - bered dig dig på et fantastisk musikalsk los i dadlerne.

Tilføj kommentar