Vinylbanner

High Voltage Rock Awards 2017

High Voltage Rock Awards 2017

Igen i år blev dansk rock og metal hyldet på fornem vis.

Lørdag blev High Voltage Rock Awards afholdt for tredje år i træk. Det foregik - selvfølgelig og som altid - på High Voltage i Boltens Gård i København. 
Det stadig forholdsvis nye show har fra starten været ret så ambitiøst anlagt; en prisoverrækkelse, der skal hylde al den rock og metal, som bliver overset ved alle andre uddelinger af musikpriser i Danmark. ”Kunne lille Dannevang rumme sådan et show?”, tænkte vi alle dengang for et par år siden. Sagtens! High Voltage Awards har vist sig fra start at være en fantastisk ide og en lige så stor succes. 
Den netop overståede kold-klamme lørdag var ingen undtagelse, og i år var der igen et par ganske særlige ting, man kunne glæde sig til. Legendariske Artillery skulle runde aftenen af med en koncert, hvor alle tidligere sangere skulle joine bandet på scenen – et scoop, som selv det store internationale metalmedie Blabbermouth ikke kunne sidde overhørig. Derudover kunne man glæde sig til at se blandt andre Jesper Binzer og Onkel Reje overrække hver deres pris, mens alle løjerne skulle styres af selveste Mike Tramp. 

Og det hele gik da også særdeles fint. Især aftenens live-optrædener var en fornøjelse. I år havde man, i modsætning til andre år, fået plads til hele syv bands, der skulle på scenen. De andre år har det udfordret showets flow, at tre bands fik en god halv time hver, så at give syv navne et kvarter ligner en god plan for fremtiden. Huldre, Defecto, Helhorse, Aphyxion og især Baest indtog den lille scene i fornem stil, mens Franklin Zoo og Måneskjold havde en anelse sværere ved at få publikum helt op at ringe. Men pyt skidt, det var aftenen som helhed, vi var kommet for. Og den gik, i det store hele, rigtig godt.

Af prismodtagere kan nævnes Defecto for årets upcoming band, Helhorse for årets rockudgivelse, Shotgun Revolution for årets radio rock track og endelig Amager Bio som årets spillested. Men aftenens helt store vinder blev Artillery. Med årets ærespris plus hele tre priser for hhv. årets metaludgivelse, årets producer (Søren Andersen) og årets danske band var der ingen, der nåede veteranerne til sokkeholderne. Og kronet med en suveræn live-optræden som aftenens afrunding sættes der hermed lighedstegn mellem High Voltage Rock Awards 2017 og legendariske Artillery. 

Trods den gode underholdning, som showet altid er, samt den kæmpe fornøjelse, det er at se velfortjente vindere ydmygt modtage deres priser, så var der desværre igen i år nogle tekniske udfordringer. I flere tilfælde var lyden alt for lav og på et enkelt tidspunkt fuldstændig væk i lokalets højre side. Og så hjalp det ikke på løjerne, at størstedelen af de fremmødte virkede ret ligeglade med selve prisuddelingen. Den ellers veloplagte vært, Mike Tramp, måtte flere gange tage bladet fra munden og direkte bede folk om at holde deres kæft. Rigtig ærgerligt! Og helt ærligt, hvorfor dukker man op til et awardshow, hvis man i virkeligheden er ligeglad med det?

Nu vi er ved den kære Mike Tramp, så var der yderst delte meninger om hans værtstjans. Mens alle var enige om, at det var et scoop at få den legendariske rocker til at styre slagets gang, var der noget mere debat i geledderne om hans måde at håndtere og udføre opgaven på. Der var dem, der syntes, at hans morfar-agtige måde at hyggesnakke sig gennem aftenen på var cool og tilbagelænet rock 'n' roll-stil, mens andre påpegede hans generelle forvirring og konstante besvær med at læse de små bogstaver på konvolutterne som direkte tåkrummende. Men hvorom alting er, og uanset hvilken lejr man stod i, så var Morfar Tramps (som selv Jesper Binzer også kaldte ham) røde tråd aftenen igennem ikke til at komme udenom: Kun når vi allesammen står sammen, kan rocken rigtigt leve. Rocken eksisterer ikke uden dens fans, der fordomsfrit og ubetinget støtter op om den gennem tykt og tyndt. Når man går til rockkoncert, bliver man hængende og køber en ekstra øl, også selvom man synes, bandet er dårligt. Bum!

Det er hermed noteret. Og til det kan vi bare tilføje, at uanset hvad man synes om High Voltage Rock Awards, om Mike Tramp som vært og om de tekniske problemer, der kan opstå undervejs, så møder man op hvert år, holder sin kæft, når andre taler, og løfter sin bajer i hyldest til aftenens vindere. Også selvom man ikke er enig! 
Martin Jensen og Steffen Jungersen, tak for det gode og vigtige initiativ – og ikke mindst for endnu en dejlig aften!

Aftenens vindere:

 • Årets danske Rock-udgivelse: Helhorse ”Helhorse”
 • Årets danske Classic Rock-udgivelse: Pretty Maids ”King Maker”
 • Årets danske Metal-udgivelse: Artillery ”Penalty of Perception”
 • Årets danske Alternative udgivelse: Huldre ”Tusmørke”
 • Årets danske Live-band: Dizzy Mizz Lizzy
 • Årets up-coming band: Defecto
 • Årets ærespris (band): Artillery
 • Årets ærespris (branche): ”Rockuglen”
 • Årets danske band: Artillery
 • Årets danske producer: Søren Andersen (Artillery ”Penalty of Perception”)
 • Årets danske radiohit: Shotgun Revolution ”City of Fire”
 • Årets danske spillested/festival: Amager Bio
 • Årets danske video: Anders Frank/Mindspark Films – Tainted Lady ”Ampburner”
 • Årets danske rockfoto: Per Lange - The Defectors, Gutter Island Festival

Tilføj kommentar