Vinylbanner

High Voltage Awards 2016

High Voltage Rock Awards 2016

Et brag af en fest - igen!

Kan vi kalde det en tradition nu?

For andet år i træk løb High Voltage Rock Awards af stablen; awardshowet der sidste år blev født med et brag, blev igen i år en succes af de helt store. Den ægte og rendyrkede rock havde så desperat brug for sit eget awardshow og det har den så sandelig fået - High Voltage Rock Awards er kommet for at blive.

Som det også var tilfældet ved sidste års show, var der denne aften i Boltens Gård totalt udsolgt. Bands, fans og andre dødelige tilbedere af dansk rock var mødt talstærkt og veloplagte frem og alle fik vi en rigtig god fest. Det var den tidligere Supercharger-frontmand Mikkel Neperus der var aftenens vært - i modsætning til sidste år hvor de to bagmænd Steffen Jungersen og Martin Jensen selv påtog sig tjansen - og det fungerede rigtig godt. Aftenens første pris, årets danske classic rock udgivelse, gik til den rutinerede legende Mike Tramp for albummet “Nomad” og så var aftenen ellers i gang. Over de næste tre timers tid skulle priserne for bl.a. årets danske live band, årets metal udgivelse samt årets danske band uddeles og en håndfuld stærke live-optrædener skulle vi også have.

I sidste års reportage fra showet, påpegede undertegnede et par børnesygdomme, der, trods et brag af en fest, forstyrrede helhedsoplevelsen en anelse. Heriblandt var lyden en af de helt store anker; for små højttalere og for mange mennesker. Det var der dog kommet rigtig godt styr på denne aften; i samtlige hjørner af etablissementet var der opsat højttalere, så der denne gang var fremragende lyd i hele lokalet - en klar forbedring i forhold til sidste år. Derudover virkede det også som om der var lidt færre mennesker til showet i år og da man sidste år hverken kunne høre noget eller bevæge sig ret meget, var dette også i høj grad med til at forbedre oplevelsen.

Black er det nye sort

Med alle de tekniske ting på plads, var der altså grobund for en rigtig solid rock-fest og det fik vi i dén grad også. Især aftenens live-optrædener, og i særdeleshed de første to navne, var noget der blæste heavymetal.dks udsendte medarbejdere bagover. Århusianske I’ll Be Damned og derefter Grusom lagde for – begge bands leverede sublime optrædener med vanvittig skarp lyd og kom ekstremt godt udover scenekanten. Derefter fulgte meget talentfulde og vellydende The Vision Ablaze, altid festlige Red Warszawa og sidst men ikke mindst bandet alle ventede på at se: Denner/Shermann. De to Mercyful Fate-koryfæer spillede, til publikums store fryd, en håndfuld klassikere fra tiden med King Diamond i front og leverede selvfølgelig også deres fire nyeste skæringer fra EP’en “Satan’s Tomb”. Det skal blive rigtig spændende at følge dem det næste stykke tid og hvem ved hvad det kan blive til - måske en full-length på et tidspunkt?

På prisfronten skal det selvfølgelig også nævnes, hvem der løb af med de store af slagsen: Prisen for årets danske live band samt intet mindre end aftenens ærespris, gik til Dizzy Mizz Lizzy. Tim Christensen & co. var selv mødt frem for at modtage priserne og var tydeligt stolte og takkede ydmygt. Selvom Tim Christensen ved modtagelsen indrømmede, at der på et tidspunkt i karrieren var “gået lidt pop og P3 i den” så slog han fast at de var, og havde altid været, et hard rock band. Udover det faktum at et band hvis medlemmer kun lige har passeret de 40 år og faktisk kun har udgivet tre reelle albums kan vinde en ærespris, var det ikke slut med overraskelser. Velfortjent, men dog stadig overraskende, var det Myrkur der løb af med to af de andre store priser, nemlig for årets metal udgivelse og årets danske band. Myrkur, der som de fleste nok ved efterhånden er et kvindeligt enmandsprojekt, har været ekstremt udskældt i de ellers ret så mandsdominerede black metal-kredse – for at gøre en lang historie kort, så er det simpelthen ikke ”ægte” nok. Men ikke desto mindre blev bagkvinden Amalie Bruun en af aftenens helt store vindere. Yderligere interessant er det, at det sidste år også var et black metal-navn, der løb af med prisen som årets band, nemlig Solbrud. Subgenren black metal, der ellers altid har hørt undergrunden til, er så sandelig på vej op i lyset. Spændende om tendensen fortsætter og det ligefrem bliver et hattrick til næste år?

En ny institution i dansk rock

Igen i år blev det en fantastisk aften i rockens tegn. De såkaldte børnesygdomme fra i fjor var væk, og der er ikke mange fingre at sætte på aftenen som helhed. Det skulle da lige være, at der i perioder blev hastet lidt igennem uddelingen af de forskellige priser. Knap havde man nået at diskutere begrundelsen for valget af den pågældende artist med sin sidemand, før uddelingen af en ny pris var i gang. Her befinder vi os selvfølgelig på bagatel-niveau og der er ingen som helst grund til ikke at råbe hurra for High Voltage Rock Awards, der i sandhed er kommet for at blive!

Årets danske rockudgivelse

Grusom Grusom

Årets danske classic rock-udgivelse

Mike Tramp - Nomad

Årets danske metal udgivelse

Myrkur -  M

Årets danske alternative udgivelse

Halshug - Blodets Bånd

Årets danske upcoming band

Møl

Årets danske live-band

Dizzy Mizz Lizzy

Årets danske band

Myrkur

Årets danske producer

Jacob Hansen - Youtopia

Årets danske spillested

Pumpehuset

Årets danske radio rock track

Dizzy Mizz Lizzy -  I Would If I Could But I Can't

Årets danske rockfoto

Brian Baden

Årets danske video

Mindspark Films

Ærespris branche

Metalized Magazine

Ærespris band

Dizzy Mizz Lizzy

Tilføj kommentar