Vinylbanner
High Hopes - Sights And Sounds

Sights And Sounds

· Udkom

Type:Album
Genre:Hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

​Ikke årets album, men Sights & Sounds fortjener at blive hørt

Direkte fra den pulserende metal scene i Reading, England, kommer High Hopes, som spiller melodisk hardcore og metalcore. Bandet er ude med albummet Sights & Sounds, og selvom dette album måske ikke bliver kåret til årets album, så fortjener pladen at blive fremhævet, da den alligevel skiller sig ud fra mængden i en genre, der ellers ikke byder på meget variation.

Sights & Sounds gør en indsats for at skille sig ud

Ballet åbnes med ”Pale Blue Dot”, der er introen til albummet, som fører os videre ind i den første rigtige sang ”The Callout”. Den er direkte og aggressiv, takket være Nick Brooks voldsomme, rasende stemme og resten af bandet spiller hurtigt, energisk og bundsolidt. Dette fortsættes på ”Revelation”, der dog indeholder et mere iørefaldende omkvæd og fængende guitarer.

Det er blandingen af disse ting, der gør albummet spændende, især fordi High Hopes spiller inden for en genre, der de senere år er blevet stopfodret med nye bands, som lyder meget ens, og det derfor kan være meget svært for et band eller album at skille sig ud, men det gør High Hopes en indsats for at ændre på Sights & Sounds.

Albummet har et konstant, godt flow. Selvom der er enkelte monotone melodier på albummet, formår gruppen alligevel at levere fra alle dele af genrens pallet. ”The Greater Plan” er en af mine favoritter, da det er lige på hardcore med en melodisk sektion i midten, der byder på en sjælden ren vokal, som fuldender sangen og viser en anden side af bandet.

Albummet sluttes af med titelnummeret, ”Sights & Sounds”, der viser en mere følsom side af bandet med forvrænget vokal ledsaget af post-rock guitarer. Nummeret sluttes desuden af med et pianospil, der binder en fin knude på pladen.

Melodisk hardcore leveret på den rigtige måde

Alt i alt er Sights & Sounds et rigtigt godt album, og jeg er sikker på, at det vil få skubbet High Hopes længere frem i rampelyset det kommende år. Ud over et par enkelte steder, hvor det går hen og bliver for monotont, eksempelvis på det unødvendige mellemspil, ”MLK”, så formår bandet at holde fanen højt, og albummet får 7 kranier.

Tracklist

  1. Pale Blue Dot
  2. The Callout
  3. Revelation
  4. Vanguard
  5. MLK
  6. Nostalgic Thoughts
  7. Manipulator
  8. Defender
  9. The Greater Plan
  10. Sights & Sounds
Metalvinyl

Tilføj kommentar