Hallig - 13 Keys To Lunacy

13 Keys To Lunacy

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Stemningsfyldt melodisk black metal

Ordet hallig stammer fra keltisk og betegner nogle øer i Vadehavet, der oversvømmes af tidevandet. Derudover er Hallig et tysk band, der har udgivet deres debut, 13 Keys to Lunacy.

Stilen er melodisk black metal med tekster på både engelsk og tysk. Selv beskriver bandet stilen som “melodic Black Metal, evoking images of the depths of dark water, madness and transcendence, adorned with nordic melodies". Jeg svært ved at finde rigtig gode sammenligninger, men min tanker bringes i retning af Black Messiah og Keep of Kalessin.

13 Keys to Lunacy består af otte sanger (hvoraf jeg kun har hørt de syv), der ligger noget til den lange ende. Musikken er grundlæggende black metal med en hæs og ikke særligt dybt growlende vokal. I musikken indarbejdes melodiske elementer - både som melodiske mellemstykker og som en del af den "almindelige" musik. Videre varieres med tempo, ligesom der f.eks. på "Reinvigoration" er en virkelig velfungerende meget tung passage.

Når det fungerer bedst for Hallig, fungerer det virkelig godt! Det er varierende, det er stemningsfuldt og det er dragende. "Hadaler Traum" og "Reinvigoration" er virkelig gode eksempler her på. Niveauet holdes ikke helt på alle numre, og når de varierende melodiske elementer ikke er så fremtrædende, er det efter min smag ikke så spændende.

Der er også et men: På enkelte numre bruges en mindre overbevisende clean vocal. Jeg er normalt meget begejstret for kombinationen af harsh vocals og clean singing, men på "If I am the Storm" går der altså for meget deutsche Lieder i den, og på "Reinvigoration" lyder det som hjemlige Steen Jørgensen (Sort Sol). Det fungerer altså ikke særlig godt for mig, men jeg kan se, at andre derude synes, at det er virkelig godt.

Det skal dog ikke ændre ved, at 13 Keys to Lunacy er en både god og meget spændende udgivelse.

Tracklist: 1. If I Am the Storm 2. Hadaler Traum 3. Reinvigoration 4. Am Firmament 5. Epiphany 6. Nichts als Stille 7. Unter Menschen (ikke modtaget fra Folter Records) 8. 13 Keys

Jeg kan ikke finde en video fra 13 Keys to Lunacy, men der ligger to sange på Halligs Facebook-side.