Rob Zombie - Store Vega - 5. august 2015
Rob Zombie og Avatar 2015 - By Claus Ljørring · Se flere billeder i galleriet

Rob Zombie

Store Vega, København V

Avatar (support)

Avatar by Claus Ljørring

Opvarmningsbandet denne aften var det svenske death metal/groove metal Avatar. Har man ikke set Avatar live, så burde man ikke snyde sig selv for den oplevelse, for det er en fantastisk blanding af teater og fed musik. Musikerne i bandet troppede op i piccolo-uniformer, mens forsanger Johannes Eckerström stod på scenen i lang, lang frakke og stok og med den karakteristiske hvide maling i hovedet. Bandet lagde stærkt ud med nummeret ”Hail the Apocalypse” fra albummet af samme navn, et album som udkom i maj 2014 og fik ni flotte kranier i anmeldelsen her på siden.

Bandet var i et overdådigt humør og der var masser af kontakt med det relativt store publikum, som kvitterede med masser af bevægelse på gulvet. Bandet fik desværre kun tid til at spille fem numre, hvoraf de fleste var fra overnævnte album. Især var nummeret "Bloody Angel" helt igennem gennemført og sad lige i skabet. Lyden var også med til at gøre live-oplevelsen bedre, for den var helt perfekt denne aften. Aftenen sluttede, for Avatars side, af med nummeret "Smells Like a Freakshow" og efter den korte men intense opvarmning stod man tilbage og ønskede sig mere fra det svenske bands side, for de leverede præcis hvad de skulle og lidt til.

Anmeldelsen skrevet af Christian Ljørring

8/10

Rob Zombie

Rob Zombie by Claus Ljørring

Mere levende end død

Da musiker, producer og filmskaber Rob Zombie gæstede Vega i København, var der lagt op til det helt store show, som han er kendt for. Publikum kom ikke kun for at høre musikken, men også for at se et ”freakshow”. Horrormesteren Rob Zombie erklærede da også, at ” I wanna fuckin´ party”. At Vega ikke er et af de største spillesteder, og at der heller ikke var meldt udsolgt, skulle ikke være en hindring.

Ved showets start blev publikum først ramt af et kulsort mørke, efterfulgt af et lysende flammehav i form af vilde lyseffekter, der strømmede imod dem. Koncerten var nu skudt i gang.

Setlisten som blandt andet bød på hits som ”Superbeast”, ”More Human Than Human”, ”Meet The Creeper” og ”Thunderkiss 65” levede helt op til publikums forventninger. Det var numre, som publikum havde håbet på at høre. Der var tunge taktfaste riff og melodiske omkvæd, men der var ikke meget power på lydstyrken. Tagene over København, eller i det mindste over Vega, løftede sig desværre ikke, hvilket gjorde at sangene ikke kom helt til deres rette. Man manglede fornemmelsen af at blive blæst ud, og det var nok det værste ved koncerten.

Interaktionen bandet imellem var super god. De er alle nogle meget erfarne og sygt dygtige musikere, som gav rigeligt plads til hinanden, samtidigt med, at de havde et fantastisk samspil. De spillede med en nerve og en attitude, der hører genren til. Interaktionen med publikum var også rigtig god. Rob Zombie gjorde hvad han kunne for at komme ud over kanten til det ikke helt så veloplagte publikum. Det gjorde han blandt andet ved humoristisk fællessang (James Brown-cover ), og han forlod da også scenen for at hilse på publikum i de første rækker. Det bedste ved koncerten var Rob Zombies energi, der blev bygget mere og mere op koncerten igennem. John 5 leverede også en super god kontakt til publikum med sit nærvær og intensitet.

Trods vilde lyseffekter i forskellige skiftende farver, massive ”bubblegums” der fløj luftigt rundt i salen og lysende gasmasker, formåede Rob Zombie ikke helt at leve op til forventningerne til det spektakulære show, hvis det var det, man var kommet for at opleve. Der manglede lige det ekstra, det grænsesøgende, det groteske, det makabre og ikke mindst det teatralske, som Rob Zombie er særdeles kendt for.

Hvis man var kommet til Vega med høje forventninger, om at se et rædselsvækkende og gruopvækkende freakshow med fokus på det bizarre, kunne man blive en anelse skuffet. Men hvis man derimod var kommet for at blive underholdt og holde en fest uden at være i ondskabens tegn, var man kommet til rette sted.

Men med det sagt, er Rob Zombie trods hans navn stadig mere levende end død.

Anmeldelsen skrevet af Dorthe Maja Løwe

6/10

Kommentarer (1)

Metal Mand

Zombie i Vega

Rob Zombie gjorde hvad han kunne, men DK publikum er trad. tro (desværre) ret så gumpetunge, men der var gode sange + show selv om jeg savnede et par sange bevares. Den er helt gal at give Avatar bedre karakter end Zombie, jeg og mine to kammerater gik over på rygeraltanen efter et par sange med dem.

Tilføj kommentar