Hammerfall studiereportage

Hammerfall

Lørdag d. 30/10 var dagen hvor ca. 40 journalister fra hele Europa skulle op til Lundgård Studios i Vejen og høre den nye Hammerfall skive. Så da vi fra heavymetal.dk fik en invitation, var der ingen vej udenom. Så Mr. Foodkiller himself (Bjorn) og undertegnede kørte op i de Jyske heder, og uden uden et Krak kort var det næsten umuligt at finde. Men vi fandt da omsider den kæmpe gård hvor dette pragteksemplar af et studie ligger. Et kæmpe sted med alt hvad man har brug for til at overleve. Såsom poolbord, bordtennisbord osv., til den favorable pris af 11.000 kr. om dagen og så skal produceren endda betales oveni. Så man kunne nok regne ud det ikke var Hr. hvem som helst man skulle til listening session ved.

Alle journalisterne samt Hammerfall ankom ca. 20 min. senere med en bus. Derefter blev vi placeret inde i det kæmpe studie hvor Hammerfall har brugt de forgangne syv uger på deres kommende storsælger.

Derefter gik vi én efter én ind for at tage et par billeder af Hammerfolket. Jeg havde så lige en gammel udtrådt Hammerfall t-shirt med - lidt autografer skulle der til.

Derefter kom det store øjeblik, alle vi fine herrer skulle høre hele den kommende Hammerfall skive. Vi fik lige at vide, at den ikke var blevet mixet endnu, så vi skulle nok forvente at der kommer nogle små ændringer i lydbilledet. Så Oscar Grönjak himself tændte for CD-playeren og den næste time drønede et lydinferno af dimensioner ud af højtalerne. Det var så højt så blodet næsten sprøjtede ud af øerne. Men her er mit indtryk af de 10 true metal sange vi hørte:

01. Secrets
Sangen starter stille og går over i et flot up-tempo chorus. Derefter følger et stille mellemstykke og så en rigtig sej lang solo. Sagen svinger bare og jeg var helt sikker på at det var Oscar der sang her. Jeg syntes absolut ikke, at det lød som Cans, da stemmelejet var meget dybere, men det fandt jeg så senere ud af, at det var. Så jeg må enten have været lyddøv eller noget - jeg holder stadig på, at det lød temmelig anderledes. Men "Secrets" er en perfekt åbningssang. En rigtig headbanger, og spillet lidt anderledes end den normale Hammerfall sang struktur.

02. Hammer Of Justice
Melodisk start. Temmelig Accept agtig og meget groovy. Senere i sangen kommer der et flot melodisk stykke uden sang - lidt Priest agtig. Et glimrende nummer.

03. Fury Of The Wild
Denne gang igen en Accept sang i uptempo, samt en Judas Priest harmony. Også en ny Hammerfall klassiker.

04. Emperial
En akustisk sang, helt uden trommer. En lille sag med middelalder stemning over sig. Go' ide, men alligevel temmelig kedelig.

05. Bloodbound
Nok den næste kommende single. En typisk Hammerfall smasher, men temmelig intetsigende. Ikke en sang der bliver hængende.

06. Take The Black
Igen en masse Accept riffs. Lyder som om Cans har brugt lidt af sine “onde” tekster her. Igen ikke noget særligt.

07. Never Ever
Den klassiske Hammefall halvballade. Stille start, lidt Distortion på guitarene efter halvandet minut, så lidt tralala igen. Et lidt kedeligt nummer.

08. Born To Rule
En mid-tempo sang. Med lidt kedeligt omkvæd. Ikke noget særligt.

09. The Templar Flame
Melodisk mid-tempo sang med fede Stakkato riffing. Fed melodisk chorus. Senere i sangen noget af det fedeste Oh-Oh korsang. Helt klart et af de bedste numre fra skiven.

10. Knights Of The 21. Century
Pladen kunne næppe haft en bedre afslutningssang. Her er der virkelig tale om nytænkning fra Hammerfall's side. En 10 min. sang med alt hvad et episk nummer skal indholde. Introen starter rigtig ondt med masser af regn og en ond stemme, som er skrålet af ingen andre end Mr. Evil himself; Cronos fra Venom. Introen er nok lidt for lang, men sej alligevel. Sangen går over i et rigtigt cool Doom riff. Derefter følger fed stakkato riffing helt i Manowar's ånd. I omkvædet deler Cans og Cronos vokalen – som lyder rigtig brutalt. Opbygningen af sangen er enestående. Lige umiddelbart vil jeg sige, at det nok er et af de allerbedste numre Hammerfall har skrevet.

Alt i alt er der ikke sket de helt store forandringer i sangskrivningen. Nogle af sangene er for ligegyldige. Rent produktionsmæssigt tror jeg pladen kommer til at overgå alt hvad Hammerfall førhen har indspillet. Samt er Cans sang blevet en hel del dybere, hvilket klær ham ultra flot.

Resten af dagen i Lundgård studios foregik med at hyggesnakke med de andre journalister, spille bordtennis, få noget go' mad og en ordentlig flok bajere - altså for dem der ikke skulle køre hjem, snøft... Der blev selvfølgelig også lavet et ultra funny interview med Hammerfall, som du kan læse her på siden.

Tilføj kommentar