Sleep of Monsters - II: Poison Garden

II: Poison Garden

· Udkom

Type:Album
Genre:Gothic Rock
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sleep of Monsters vækker monstre til live med deres nyeste udspil

Finsk supergruppe

II: Poison Garden er finske Sleep of Monsters’ 2. udspil siden 2013, hvor de udgav deres første album, Produces Reason. På det nyeste udspil er genren den samme, hvor musikken mest af alt minder om noget goth rock blandet med virkemidler og elementer fra andre genrer. Bandet består af flere kendte finske musikere: Sangeren har tidligere været med i Babylon Whores, trommeslageren i HIM, og resten er andre finske musikere, der er mere eller mindre kendte i Finland. Dermed kan Sleep of Monsters vel nærmest anskues som en finsk supergruppe. Tilsammen formår de da også at skabe en spændende omgang musik, der bestemt er lytteværdig.

Velkomponeret, stemningsfyldt og skævt

...Den her plade er egentligt ret gennemført, var min første tanke efter første gennemlytning, og her efter jeg har hørt den for 14. gang, har jeg ikke ændret mening. Albummet lægger ud med nummeret “Poison King”, hvor jeg straks tænker på Rocky Horror Picture Show med de lidt skæve harmonier og kvindekor. Generelt har hele albummet lidt musical-/filmlyd over sig – om man så er til dette, må være en smagssag. “Poison King” er et udmærket nummer til at starte albummet med. Her er det især den stemning, som nummeret skaber, der gør musikken spændende. Sådan fortsætter albummet derudad med gode velkomponeret sange, der til tider indeholder gode hooks, sing-along og bare stemningsmæssigt har et eller andet spændende over sig. Dette skyldes især stærke vokaler af den mandlige, men også den kvindelige sanger, hvor især duetten “Golden Bough” er undertegnedes favoritnummer. Dette nummer går op i en højere enhed, da de to sangere komplimenterer hinanden yderst godt.

Desuden er albummet tilsat en god omgang strygere og blæsere, der især høres på det lidt mere stille nummer “Foreign Armies East”, der skaber en god spænding i samspil med de andre instrumenter. Sådan kan der fortsættes, da flere numre indeholder gode elementer, for som tidligere nævnt har Sleep of Monsters her lavet et ganske udmærket album.

Men hvem skal lytte til det?

Sleep of Monsters’ II: Poison Garden er et ganske hæderligt album med gode numre, som jeg ikke kan lade være med at rocke med til. Dette skyldes både, at numrene er godt skrevet, sangerne synger godt, og musikken er velspillet.

Jeg er dog lidt i tvivl om, hvem denne plade henvender sig til – hvem er publikummet til denne plade? Sandsynligvis det finske marked, hvor flere goth rock-bands har slået igennem, men jeg vil dog ikke negligere, at god musik er god musik, trods den plade måske ikke henvender sig til den stereotype heavy-lytter. 8 velfortjente kranier får Sleep of Monsters, der bestemt er lytteværdigt.

Tracklist

  1. Poison King
  2. Golden Bough
  3. The Art Of Passau
  4. Babes In The Abyss
  5. Beyond The Fields we Know
  6. The Devil And All His Works
  7. Our Dark Mother
  8. Foreign Armies East
  9. Land Of Nod

Tilføj kommentar