Helfir - Still Bleeding

Still Bleeding

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Inderligheden brænder igennem

Italienske Luca Mazzotta, der har spillet i mange forskellige bands (eksempelvis Silvered), har nu lavet et soloprojekt og resultatet er debutalbummet Still Bleeding. Og hvilket passioneret debutalbum, det er!

Hele arrangementet er velproduceret og er præget af en tristhed og en smerte. Man kan føle, man bliver budt indenfor i et andet univers, en syret og drømmeagtig tilstand. Det er værd at nævne, at Luca mestrer antydningens kunst og er teknisk dygtig. Det er utroligt, hvor meget bevægelse der kan være i det, der virker som så enkel musik.

Hypnotisk og forførende drømmestilstand

Lige fra første nummer, ”Oracle”, som er et af de smukkeste og blideste numre længe hørt, til sidste nummer ”Night And Deceit” er der en tydelig rød tråd.

Albummet er gennemsyret af en tristhed og viser en yderst smuk verden, hvor følelserne sidder helt uden på tøjet.

Der er en virkelig æstetisk inderlighed i sangene, og man kan opleve at føle sig hensat til et andet univers. Et univers, hvor melankolien og tungsindet råder, og hvor kan det være befriende at give slip og svæve hen til musikken.
Musikken har også noget sart og blidt over sig, samtidig med den viser enorm styrke. Luca viser, at han kan kreere delikat musik, der er ærlig og ikke virker forceret.

Metal er ikke den genre, som man tænker umiddelbart på, når man lytter til ”Still Bleeding”, men sangene ”In The Circle”, ”Black Flame” og ”My Blood” leverer forførende, bønfaldende og powerfyldte guitarsoli, der blæser ud af stilheden.

Sangene er relativt korte, men de viser en så stor intensitet og dybde, at du stadig bliver mættet på den gode måde.

Hvid du er til dyb eftertænksomhed og søger efter en plade, der kan afspejle en længsel, en søgen og en dysterhed, er denne plade et godt bud. Jeg er ikke meget for sammenligninger, da hvert band er unikt, men at nævne Pink Floyd i den her forbindelse, er nok ikke helt ved siden af.

Albummet skal have 9 kranier for at bringe et smukt univers til live på en smuk måde.

Tjek nedenstående link, hvis du er blevet nysgerrig efter at høre et nummer fra pladen ”Still Bleeding”. God fornøjelse!

Tracklist

  1. Oracle
  2. My Blood
  3. In The Circle
  4. Alone
  5. Dresses Of Pain
  6. Black Flame
  7. Portrait Of A Son
  8. Where Are You Now?
  9. Night And Deceit

Tilføj kommentar