Overkill

Amager Bio, København S

Officiel vurdering: 7/10

"When was the last time you got your ass kicked by an old man?"

Således spurgte Overkill-forsanger Bobby Blitz den fremmødte forsamling mellem to af numrene til koncerten i Amager Bio lørdag aften. Og musikalske tæsk blev der uddelt i rigelige mængder af det aldrene New Jersey-band på Amager denne aften foran en halvfyldt sal. Med sig i baggagen havde de gruppens 16. studiealbum, The Electric Age fra forrige år, der her på sitet blev belønnet med en fornem 100%-anmeldelse.

Koncerten blev losset noget så eftertrykkeligt i gang efter en kort intro med åbningsnummeret fra The Electric Age, den tonsende Come and Get It, og ind på scenen kom karismatiske Blitz springende og satte gang i løjerne. Herfter fik vi to gamle travere fra Overkills to første albums i form af Rotten to the Core og Feel the Fire, inden Bring Me the Night fra den geniale 2010-udgivelse Ironbound blev serveret kompromisløst og tight. Blitz, der skiftevis holdt gang i kedlerne med sin let genkendelige skringe thrash-stemme og hoppede rundt på scenen i mellemstykkerne, var flankeret af bassist og medstifter D. D. Verni, der lagde en solid rytmebund og leverede backing-vokal-brøl, samt guitaristerne Derek Tailer og Dave Linsk.

En af koncertens højdepunkter fik vi omtrent halvejs i sættet i form af titelnummeret fra Ironbound-skiven, der mellem tonseriet gav plads til nogle af de melodiske indslag som Overkill også mestrer til fulde. Mange af denne type indslag fik vi ikke denne aften, i et sæt der var præget af lynhurtige thrash-numre fra de nyere skiver samt numre fra gennembrudsperioden fra slutfirserne og starthalvfemserne med klassikerskiverne The Years of Decay og Horrorscope, men som en "ingen-pis-og-lige-ud-ad-landevejen"-thrash-koncert var der ikke én finger at sætte på aftenens sætliste.

Lektionen i hvordan et drøn af en thrash-koncert eksekveres varede i omtrent halvanden times tid, og efter en kort pause fik via Coma fra Horrorscope-albummet og Fuck You-covernummeret af gå videre ud i nattelivet på.

Billeder af Jeppe Bjørn

Setliste:

 1. Come and Get It
 2. Rotten to the Core
 3. Wrecking Crew
 4. Bring Me the Night
 5. Electric Rattlesnake
 6. Infectious
 7. Ironbound
 8. Hello From the Gutter
 9. Save Yourself
 10. Old School
 11. Who Tends the Fire
 12. Thunderhead
 13. In Union We Stand
 14. Elimination
 15. Coma
 16. Fuck You (The Subhumans cover)

Tilføj kommentar