Six String Slaughter

Six String Slaughter

Heavymetal.dk fik søndag d. 24.08 æren at snakke med forsangeren Daniel Wilkens fra Six String Slaughter, som netop er albumaktuelle med skiven "Born Unspoiled"

Heavymetal.dk:
Først og fremmest tak fordi du ville snakke med os.
I har netop udgivet "Born Unspoiled", et album som i mine ører lyder som væske ægte dødsmetal, dog med snært af thrash elementer hist og pist. Det lyder tight og lige i skabet. Hvad har været jeres inspirationskilder til albummet?

Daniel:
Vi er jo alle vokset op med 80'ernes thrash scene i Tyskland, Bay Area og 90'ernes deathmetal scene fra Florida, så inspirationerne er helt klart kommet fra de to genre hovedsageligt. Jeg syntes det er et godt mix af thrash og deathmetal, som du selv nævner, så det glæder os at folk kan hører disse inspirationer.... Vi har ikke forsøgt at opfinde det varme vand, men prøver
selvfølgelig at give et bud på hvordan vi syntes death/thrash også kan lyde. Vi har dog fundet vores egen lyd og man kan godt høre at det er Six String Slaughter man har med at gøre...

Heavymetal.dk:
Jeg er delvis enig. Nu har jeg lyttet til jeres Ep’er som udkom henholdsvis i '09 og '10 og jeg vil mene at man kan hører at I har skruet tempoet en smule op. Der er kommet mere knald på - Hvordan kan det være?

Daniel:
De to EPer blev jo lavet efter at Nicholas forlod Corpus Mortale og godt ville lave noget andet end deathmetal. Men efter jeg kom ind i billedet, blev det alligevel drejet over mod den hårde ende og endte et sted mellem thrash og deathmetal, som er mine klare favorit genre. De to EPer var mere eksperimenterende og blev nok også, fra vores side, brugt til at finde ud af hvor vi rent musikalsk ville hen med Six String Slaughter.

Vi er alle godt tilfredse med resultatet og den stil vi har fundet passer godt til det vi gerne vil lave. Så et nummer som "Rot In Paradise" fra "The Next Slaughter" EPen, er nok ikke den type numre man kommer til at høre fra os af i fremtiden, selvom vi har fået rigtig god feedback på lige præcis det nummer. Det ville heller ikke passe til den lyd vi har nu og den intensitet og dynamik vi har fået på "Born Unspoiled".

Heavymetal.dk:
Tror du pga. netop det valg, at I mister nogle af de fans som har fulgt jer siden '09?

Daniel Det er jo svært at sige, men indtil videre har vi ikke hørt noget negativt, for at have fået mere smæk for skellingerne på vores nye materiale. Faktisk har vi fået feedback på at pladen er langt bedre end de to EPer, langt bedre produceret og mere gennemført, så jeg tror ikke at vi som sådan har mistet fans på det. Folk plejer tilgengæld at brokke sig lidt, når det går den anden vej.

Heavymetal.dk:
Og jeg vil tilslutte mig denne skare. Jeg finder også klart "Born Unspoiled" mere helstøbt. Hvis vi går lidt tilbage i tiden, så blev Six String Slaughter dannet i '07 af Søren Jensen og Nicholas Maschøln (begge to fra Corpus Mortale) og du kom selv til ca. et år efter. Hvordan blev du en del af bandet?

Daniel:
Søren og Nicholas have en del til audition og gennem Michael Kopietz fra Chainfist, kom jeg i kontakt med Søren og aftalte en audition en råkold fredag aften i starten af 2009. Da jeg havde sunget, det aftalte materiale, som bestod af to sange og noget instrumentalt, jeg selv skulle lave nogle vocal linjer på, fik jeg at vide at de ville vende tilbage til mig i løbet af den næste uge. Men allerede dagen efter ringede Søren og sagde at jobbet var mit, hvis jeg ville have det.

Søren, Nicholas og jeg passer rigtig godt sammen, både som personer og rent musikalsk. Vores sammenarbejde har været intet mindre end fantastisk og det har jo helt igennem bare været en fornøjelse at arbejde sammen med de to gutter.

Heavymetal.dk:
Fedt at høre.
Efter du kom til i '09 så skulle der alligevel gå yderligere 5 år før der kom et full length album fra Six String Slaughter - dvs alt i alt 7 år siden dannelsen. Hvordan kan det være det har taget så lang tid?

Daniel:
Der har været nogle personlige årsager, der her gjort at vi i perioder ikke har kunnet arbejde så intenst med materialet som vi gerne ville. Søren fik en datter, jeg havde noget uddannelse og eksamen, der skulle læses op til, så det har jo kosten lidt tid og opmærksomhed. Vi har jo heller ikke arbejdet efter nogen deadline eller under nogen form for pres. Vi har lavet skrevet, optaget og gjort tingene i det omfang vi har haft tiden til det, uden at det er gået ud over arbejde, uddannelse, familie osv. Døgnet har jo kun 24 timer og Six String Slaughter er noget vi bruger fritiden på, så derfor har vi været så længe undervejs. Vi ville heller ikke gøre tingene halvt eller forcerer tingene på en måde, der ville gå ud over det færdige resultat.
Så vi har brugt den tid der skulle til uden at gå på kompromis

Heavymetal.dk:
Skal vi regne med yderligere syv år, indtil vi ser opfølgeren til "Born Unspoiled"?

Daniel:
Det håber jeg da ikke. Vi er så småt begyndt at arbejde med nyt materiale og nu kender vi jo hinanden på en helt anden måde end vi gjorde for 4, 5 år siden, så regner da med at vi får lavet noget nyt materiale hurtigere end det har været tilfældet med "Born Unspoiled"

Heavymetal.dk:
Det glæder mig. Hvis vi dykker lidt ned i "Born Unspoiled"... Hvorfor den titel?

Daniel:
For det første fordi vi syntes det var en passende titel til et debut album. For det andet fordi at alle teksterne hænger sammen med titlen. Vi er jo alle født uspoleret og med en uspoleret uskyldighed, der stille og rolig bliver taget fra os gennem vores opvækst. Nogle at de ting vi udsættes for er selvfølgelige positive, men meget ødelægger os stille og roligt som mennesker. Religion er en af de værste ting vi har og noget af det der ødelægger flest mennesker og slår flest mennesker ihjel verden over og lige nøjagtig det perspektiv er jo skræmmende aktuelt rundt om i verden lige PT. Krig, vold, misbrug, mobning og tidsånden, hvor det pludselig er yt at have intellekt, viden og indhold i tilværelsen gør at man bliver set op til, når man er 666% dummere end vådt bølgepap - samt det faktum at menneskeheden langsomt ødelægger vores klode, ved godt og grundigt at skide i egen rede, så at sige. Så alle de ting der former os som mennesker på godt og ondt, er de ting som teksterne handler om og som er forbundet med titlen Born Unspoiled.

Heavymetal.dk:
Skarpt og yderst aktuelt billede af den moderne verden må man sige. Kan du gi' læserne en hurtig gennemgang af de 10 sanger på albummet?

Daniel:

  1. Born Unspoiled: Et lige på og hårdt åbningsnummer, der ikke tager nogle gidsler og som med en tung og groovy afslutning, i vores optik, var det bedste nummer at starte pladen med. Teksten handler om hvad vi kan tilbyde de børn vi avler, eller har vi i det hele taget noget at tilbyde dem!
  2. Holy Lies: Smadder på fra start til slut. Et intensivt deathmetal nummer, med masser af intensitet og ikke så meget pis. Teksten handler om at religion er løgn fra ende til anden.
  3. Gathering Dust: Lidt mere melodisk end de to forgående numre, hvor vi bevæger os over i "melo-død" om man vil, med catchyness og groove som hovedelementerne. Teksten handler om det at kæmpe forgæves for noget, som man ikke for det ud af, som man fortjener, hvilket gør at mange ligesom bare giver slip og opgiver, frem for at kæmpe videre. Den umulige kamp, så at sige
  4. Everywhere (There Are Prophets): Skivens absolut tungeste nummer, der slæber sig afsted i et tungt og catchy groove. Teksten handler om at folk snakker og røven går. Folks fordomme og forudindtaget meninger om ting de i bund og grund ikke aner en skid om. Rygtesmede osv...
  5. Nothing But Death In The End: Stille og melodisk start, der går over i en thrashy groove i første del af versene, ren dødsmetal med blastbeats i anden del og en snert af melo-død i omkvædet. Teksten handler om mine debatter med Moses Hansen og andre ekstreme kristne, der lover guld og grønne skove, hvis man underkaster sig Gud og Jesus og lever sit liv i en eller anden slaveligende tilstand hvor egen individuel tankegang bliver betragtet som en synd. Men vi ved jo godt alle sammen at vi ender med at dø uanset hvordan vi lever vores liv.
  6. I Am Not At War: Total thrash, bare der ud af for fulde hammer, blandet med lidt tung groove og en snert af deathmetal i form af blastbeats. Teksten handler om at vi som nation er en krigsførende en af slagsen, da vi jo sender soldater ud i verden, som vender tilbage med mange traumatiske oplevelser og en masse ar på sjælen. Noget som jeg på ingen måde ønsker at være en del af, så uanset hvor meget Danmark går i krig, så er jeg IKKE i krig. Jeg er og bliver et roligt og fredeligt menneske inderst inde.
  7. Virulent Narcissism: Et af vores mere eksperimenterende og skæve numre. Igen med en blanding af thrash, death og melo-død. Teksten handler om reality shows og dets så kaldte stjerner, der jo ikke altid er de klogeste mennesker i landet, for at sige det mildt.
  8. Careless: Et lidt Devin Townsend, eller Strapping Young Lad inspireret nummer, med alt hvad det indebære at skæve ting, men stadig helt i Six String Slaughter ånd. Et nummer hvor Anders Lundemark growler på et enkelt vers, fordi vi syntes det mindede så meget om Konkhra, at vi næsten også måtte have ham til at synge i det. Teksten handler kort og godt om at mennesket skider i egen rede og aldrig rigtig lærer noget af det.
  9. Building The Monuments: Catchyness og groove er i absolut højsæde. Et vaske ægte deathmetal nummer, som klart er inspireret at 90'ernes deathmetal scene med alt hvad det nu måtte indebære. Teksten handler om at bygge alle de monumenter, der symboliserer alle de ting, som vi tror på og tror er den eneste sandhed (religion). I virkeligheden er det bare monumenter på vores egen angst for alle de ting vi i bund og grund ikke ved en rygende fis om - nemlig hvad der sker når vi dør.
  10. Birth Of Ignorance: Et cover af det legendariske Brutal Truth nummer, der næppe behøver noget nærmere præsentation.

Heavymetal.dk:
Jeres tekster virker afsindig velovervejet og gennemtænkt. Er det noget som fylder meget i bandet?

Daniel:
Det ved jeg ikke om man kan sige. Det fylder jo nok mest hos mig, da det jo er mig der har skrevet alle teksterne, bortset fra Holy Lies, som Søren har skrevet. Når jeg ser ting eller får nogle idéer til tekster, laver jeg nogle små notater og stikord. Når jeg så skriver teksterne, bruger jeg disse notater og stikord til at formulere teksterne og tilpasse dem i musikken. Ser man overfladisk på mine tekster, så omhandler de jo bare død og ødelæggelse, men hvis man tager det lidt dybere perspektiv, så har hver enkelt tekst baggrund i en historie eller en begivenhed, der på den ene eller anden måde har haft indflydelse eller gjort indtryk på mig. Så jeg tror bestemt at tekst universet er noget der fylder langt mere hos mig end hos de to andre. Vi har selvfølgelig snakket tingene igennem og vi kan alle stå inde for de ting jeg har skrevet og er enige i dem, så det er heller ikke sådan at teksterne er blevet trukket ned over hovedet på nogen. Sådan arbejder vi slet ikke. Vi er enige om alle ting og alle detaljer på skiven. Og det er jo også derfor at jeg syntes vores sammenarbejde har været så fantastisk, som jeg sagde tidligere...

Heavymetal.dk:

Daniel:
Puha, det ved jeg sgu ikke rigtigt... Umiddelbart kan jeg ikke få øje på et band, som vi ligner eller som for den sags skyld ligner os. Det er jo svært at placerer sig selv på den måde, for vi spiller jo ikke brutal dødsmetal som Ferocity, At The Grave, Corpus Mortale eller Illdisposed. På den anden side spiller vi jo heller ikke direkte thrash som Impalers, Battery eller Mental Coma. Puha, det ved jeg sgu ikke rigtigt... Umiddelbart kan jeg ikke få øje på et band, som vi ligner eller som for den sags skyld ligner os. Det er jo svært at placerer sig selv på den måde, for vi spiller jo ikke brutal dødsmetal som Ferocity, At The Grave, Corpus Mortale eller Illdisposed. På den anden side spiller vi jo heller ikke direkte thrash som Impalers, Battery eller Mental Coma. Vi ligger nok et eller andet sted lige midt i mellem, vil jeg mene, mens andre nok vil sige at vi ligger et helt andet sted. Det er jo svært at sammenligne sig selv med andre på den måde.

Heavymetal.dk:
Afslutningsvis har jeg to hurtige spørgsmål.
Som forsanger i Six String Slaughter, hvem er så dit musikalske forbillede?

Daniel:
Bo Summer er helt klart min favorit sanger! Ingen over og ingen ved siden af. Lige under ham er Barney fra Napalm Death og John Tardy fra Obituary.

Heavymetal.dk:
Sæt ét ord på den danske metalscene som du mener er dækkende?

Daniel:
Et ord? så er det "Glimrende!" Jeg syntes vi har nogle rigtig fede bands i Danmark i forskellige genrer.

Heavymetal.dk:
... det må jeg lige følge op på og spørge... Hvilket dansk band mener du er bedst på nuværende tidspunkt?

Daniel:
Illdisposed er og bliver mit absolutte favorit band fra Danmark og har været det siden deres debut skive i 1992.... Men går PT ret meget amok over At The Grave, Ferocity, Corpus Mortale, Impalers, Mental Coma og Battery, men der er jo mange fede bands i den danske undergrund, i min optik...

Heavymetal.dk:
Jeg er helt enig, jeg kan personligt heller ikke vælge blot et enkelt.
Nuvel... Tak fordi du valgte at bruge lidt tid på at svare på lidt spørgsmål. Ser frem til at hører mere fra jer, se jer LIVE mm. Held og lykke med det nye album.

Daniel:
Tak fordi I gad snakke og tak for en fed side, som der jo er kommet ret godt gang i, efter du har overtaget kommandoposten. Tjek "Born Unspoiled" ud, køb pladen og hold øje med om ikke vi på et tidspunkt rammer en scene et eller andet sted i landet. Læs heavymetal.dk hver dag og sørg for at få jeres daglige dosis heavymetal, så i ikke bliver gamle før tid... ../